PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 07 |

Tytuł artykułu

Związki antymikrobiologiczne syntetyzowane przez bakterie oraz ich zastosowanie w technologii żywności

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

07

Opis fizyczny

s.177-178,184,tab.,wykr.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

  • [1] BEDNARSKI W.: Warunki biosyntezy oraz antymikrobiologiczne właściwości reuteryny; Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny 1991 (w druku).
  • [2] BIELECKA H.: Antagonistyczne właściwości kultur Lactobacillus i ich wykorzystanie w produkcji jogurtu; Acta Academiae Agriculture AC Technicae Olstensis; Technologia Alimentarium 21, 1985, 2.
  • [3] DAESCHELL M. A.: Antimicrobial, substances from lactic acid bacteria for use as food presevatives; Food Technol. 1989 (1), 164.
  • [4] PULUSANI S. R., ROA D. R.: Stimulation by formate antimicrobial activity of Lactobacillus bulgaricus in milk J; Food Sci. 49, 1984, 652.
  • [5] ROA D.R., PULUSANI S.R.: Effect of cultural conditions and media on the antimicrobial activity of Streptococcus thermophilus J. of Food Sci. 46, 1, 1981, 630.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-f185e3d3-4321-436b-8fe5-0d6474eb426c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.