Uniwersytet Rzeszowski, Zamiejscowy Wydział Biotechnologii, ul.Sokołowska 26, 36-100 Kolbuszowa
Bibliografia
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub na ich powierzchni, Dz. U. z 2004 r., Nr 85, poz. 801, z późniejszymi zmianami.
Valverde-Garcia A., Gonzalez-Pradas E., Aguilera-des Real A. 1993. Analysis of Buprofezin Residues in Vegetables. Application to the Degradation Study on Eggplant Grown in a Greenhouse. J. Agric. Food Chem. 41 (12): 2319−2323.
Sadło S., Szpyrka E. 2001. Behaviour of pyrimethanil residues on tomato plants. J. Plant Protection Res. 41: 290−296.
PN-R-04123. 1997. Gleba i materiał roślinny. Oznaczanie pozostałości herbicydów. Substancja aktywna – pochodne fenylomocznika.