Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
192
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
1977
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
192
artykuł:
Opracowanie składu mieszanek treściwych dla kurcząt rzeźnych w oparciu o surowce krajowe. Cz.VI. Śruta z bobiku i łubinu jako zamienniki poekstrakcyjnej śruty sojowej
(
Jamroz D.
,
Piech A.
)
artykuł:
Wpływ zastąpienia pasz pochodzenia zwierzęcego paszami roślinnymi w niektórych mieszankach treściwych na efekty produkcyjne w żywieniu warchlaków i tuczników. Część II. Możliwość obniżenia udziału białka zwierzęcego w koncentracie Prowit przy dodatku syntetycznej metioniny
(
Lewicki C.
,
Flis M.
,
Tywonczuk J.
)
artykuł:
Badanie tempa pasażu przez przewód pokarmowy cieląt diet mlekozastępczych z udziałem śruty sojowej zastosowanej jako komponent białkowy
(
Kwiatkowska A.
,
Zielinski W.
,
Kowalczyk J.
,
Zebrowska T.
)
artykuł:
Wpływ granulowania na wartość pokarmową różnych mieszanek pełnoporcjowych dla tuczników
(
Fritz Z.
,
Fuchs B.
,
Pres J.
)
artykuł:
Wpływ dodatku NaCl do mieszanek paszowych bez białka zwierzęcego na wzrost kurcząt brojlerów
(
Wojcik S.
,
Plaur K.
)
artykuł:
Wpływ różnej ilości witaminy A w mieszance przemysłowej na niektóre wskaźniki i przemiany azotowej u brojlerów
(
Krelowska-Kulas M.
)
artykuł:
Koncentraty białkowo-mocznikowe w zimowym żywieniu krów mlecznych
(
Wojcik S.
,
Soroka T.
,
Matras J.
,
Wojtasik J.
,
Tarkowski A.
)
artykuł:
Badanie nad zwiększeniem wykorzystania białka w zbożowych komponentach mieszanek treściwych
(
Trela S.
)
artykuł:
Mocznik jako uzupełniające źródło azotu w mieszankach paszowych zawierających naturalne lub chronione białko bobiku
(
Pisulewski P.
,
Antoniewicz A.
)
artykuł:
Wartość odżywcza biomasy drożdży wyhodowanych na pożywce węglowodorów ropy naftowej określona na kurczętach
(
Gawecki K.
,
Lipinska H.
)
artykuł:
Suche wysłodki buraczane jako dodatek do trawy pastwiskowej dla młodego bydła opasowego
(
Karas J.
,
Witczak F.
)
artykuł:
Próba izolowania i oceny chemicznej koncentratu białkowo-tłuszczowego z nasion rzepaku ozimego (Brassica napus L.)
(
Rogulski W.
,
Witczak F.
)
artykuł:
Zastosowanie mieszanek pełnodawkowych w żywieniu buhajów opasowych
(
Greniuk M.
,
Florek S.
,
Lewicki C.
,
Puchajda Z.
)
artykuł:
Opracowanie składu mieszanek treściwych dla kurcząt rzeźnych w oparciu o surowce krajowe. IV. Zastąpienie śruty kukurydzianej i poekstrakcyjnej śruty sojowej komponentami krajowymi
(
Jamroz D.
,
Piech A.
,
Fritz Z.
)
artykuł:
Wpływ koncentratu białkowego z lucerny na wyniki tuczu trzody chlewnej
(
Rys R.
,
Urbanczyk J.
,
Hanczakowska E.
,
Socha A.
)
artykuł:
Wpływ różnej ilości białka w paszy na retencje azotu i energii u rosnących przepiórek (Coturnix coturnix Japonica)
(
Sokol J.
)
artykuł:
Tucz trzody chlewnej komponentami krajowymi z wyłączeniem białka zwierzęcego
(
Fuchs B.
)
artykuł:
Niektóre aspekty produkcji mieszanek paszowych
(
Wojciak M.
)
artykuł:
Zoptymalizowane mieszanki treściowe o obniżonej koncentracji energii dla młodych kaczek rzeźnych
(
Jamroz D.
,
Piech A.
,
Stelmach M.
)
artykuł:
Technologia wytwarzania i wstępna ocena preparatu mlekozastępczego z udziałem białek preparowanej śruty sojowej
(
Zielinski W.
,
Kwiatkowska A.
,
Reklewski Z.
,
Bidwell-Porebska K.
)
artykuł:
Ocena preparatów mlekozastępczych i mieszanek treściwych stosowanych w żywieniu cieląt
(
Chomyszyn M.
,
Ziolecka A.
,
Orzeszko E.
,
Sowinski J.
)
artykuł:
Zastosowanie biomasy drożdżowej w żywieniu tuczników
(
Wojcik M.
,
Nierodzik A.
,
Wielbo E.
)
artykuł:
Pełnodawkowe mieszanki wyprodukowane w oparciu o koncentraty białkowe, zastosowane w tuczu mlecznym jagniąt
(
Szczepanski W.
,
Wolszczak J.
)
artykuł:
Retencja azotu u tuczników żywionych mieszankami standard z dodatkiem L-lizyny i DL-metioniny oraz innych związków azotu
(
Chachulowa J.
,
Sokol L.
,
Witczak F.
)
artykuł:
Koncentrat białkowy z lucerny jako źródło białka i karotenoidów dla drobiu
(
Mlodkowski M.
,
Hanczakowski P.
,
Kuchta M.
)
artykuł:
Uproszczone mieszanki pełnoporcjowe o obniżonym poziomie białka dla prosiąt w wieku od 2 do 10 tygodnia życia w warunkach hodowli wielkotowarowej
(
Grudniewska B.
,
Kozlowski M.
,
Kurcman B.
)
artykuł:
Półkoncentraty białkowe bez udziału importowanych śrut poekstrakcyjnych i mączki rybnej zastosowane w tuczu trzody chlewnej
(
Pres J.
,
Fuchs B.
,
Fritz Z.
)
artykuł:
Wpływ zastąpienia pasz pochodzenia zwierzęcego paszami roślinnymi w niektórych mieszankach treściwych na efekty produkcyjne w żywieniu warchlaków i tuczników. Część I. Możliwość obniżania udziału białka zwierzęcego w mieszankach W i bekon przy dodatku syntetycznej metioniny
(
Lewicki C.
,
Flis M.
,
Tywonczuk J.
)
artykuł:
Użyteczność pastewna nasion wyki, łubinu peluszki i grochu w tuczu trzody chlewnej
(
Wojcik S.
,
Widenski K.
,
Mroz Z.
,
Krol W.
)
artykuł:
Wstępne badania nad efektywnością dodatku metioniny i lizyny w mieszance o obniżonym poziomie białka u kurcząt
(
Rys R.
,
Koreleski J.
,
Barabasz J.
)
artykuł:
Próba eliminacji białka zwierzęcego z mieszanek prestarterowych dla cieląt odchowywanych na maksymalnie ograniczonych dawkach mleka
(
Rys R.
,
Strzetelski J.
,
Stasiniewicz T.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.