Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2016
Tom
23
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Astaksantyna – budowa, właściwości i możliwości zastosowania w żywności funkcjonalnej
(
Pogorzelska E.
,
Hamulka J.
,
Wawrzyniak A.
)
artykuł:
Jakość mięsa świń rasy puławskiej żywionych mieszanką z udziałem bobiku niskotaninowego
(
Milczarek A.
,
Osek M.
)
artykuł:
Jakość fermentowanych napojów probiotycznych otrzymanych z mrożonej serwatki kwasowej i mleka w czasie chłodniczego przechowywania
(
Skryplonek K.
,
Jasinska M.
)
artykuł:
Wpływ ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym na kiełkowanie i inaktywację przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
(
Porebska I.
,
Sokolowska B.
,
Laniewska-Trokenheim L.
)
artykuł:
Aktywność przeciwgrzybowa bakterii fermentacji mlekowej z rodzaju Lactobacillus
(
Klewicka E.
,
Lipinska L.
)
artykuł:
Wpływ przechowywania owoców persymony (Diospyros kaki) w warunkach shelf life na wybrane cechy fizyczne i skład chemiczny
(
Ochmian I.
,
Yordanov A.
,
Mijowska K.
,
Chelpinski P.
)
artykuł:
Ocena jakości tusz i mięsa jagniąt rodzimej owcy wrzosówki żywionych paszą z dodatkiem nasion lnu
(
Kawecka A.
,
Sosin-Bzducha E.
,
Sikora J.
)
artykuł:
Wpływ sezonu na skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych mleka krowiego i koziego produkowanego w gospodarstwach ekologicznych
(
Barlowska J.
,
Litwinczuk Z.
,
Domaradzki P.
,
Pastuszka R.
,
Wojcik-Saganek A.
)
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na wybrane cechy jaj pochodzących od kur rasy Zielononóżka kuropatwiana
(
Biesida-Drzazga B.
,
Banaszewska D.
,
Wereszczynska A.
,
Oledzik L.
)
artykuł:
Triterpene saponins as bitter components of beetroot
(
Mikolajczyk-Bator K.
,
Kikut-Ligaj D.
)
artykuł:
Chemia bionieorganiczna i bioorganiczna żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
,
Zlotkowska D.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na wybrane biologiczne właściwości ekstraktów z liści pietruszki zwyczajnej Petroselinum crispum (Mill)
(
Gawel-Beben K.
,
Rybczynska K.
,
Bujak T.
,
Karas M.
,
Jakubczyk A.
,
Niziol-Lukaszewicz Z.
)
artykuł:
Wpływ czasu przechowywania w warunkach zamrażalniczych na teksturę chleba słonecznikowego z odroczonego wypieku
(
Marzec A.
,
Mieszkowska A.
,
Stanczyk U.
)
artykuł:
Znaczenie cech sensorycznych i fizykochemicznych w wyznaczaniu trwałości oleju lnianego tłoczonego na zimno
(
Sielicka M.
,
Malecka M.
)
artykuł:
Wpływ dodatku mięsa z płoci na jakość i trwałość przekąsek mączno-rybnych
(
Krzywinski T.
,
Wianecki M.
,
Tokarczyk G.
,
Felisiak K.
,
Szymczak M.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.