Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2023
Tom
30
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Związek czynników ryzyka żywieniowego, cech demograficznych i statusu socjo-ekonomicznego w badanej grupie osób starszych zamieszkujących społeczność lokalną w Polsce
(
Gajda R.
,
Sobiszczanska M.
,
Noculak L.
,
Szymala-Pedzik M.
,
Mackow M.
,
Kaczmarek-Wdowiak B.
)
artykuł:
The prevalence and selected risk factors of orthorexia nervosa disorder using the orto-15 test
(
Majoch M.
,
Homoncik J.
,
Mikulec A.
,
Wegrzyn I.
)
artykuł:
Yeast as an alternative method for fungal control,in food industries
(
Podgorska-Kryszczuk I.
,
Kordowska-Wiater M.
,
Solarska E.
,
Pankiewicz U.
)
artykuł:
Wpływ obróbki zimną plazmą atmosferyczną na jakość świeżego soku tłoczonego z marchwi
(
Starek-Wojcicka A.
,
Grzadka E.
,
Sagan A.
,
Terebun P.
,
Kwiatkowski M.
,
Zarzeczny D.
,
Kobus Z.
,
Chudzik B.
,
Andrejko D.
,
Pawlat J.
)
artykuł:
Eight old cultivars of apple trees – an evaluation of their potential for use by the processing industry
(
Ochmian I.
,
Sikora F.
,
Galczynska M.
,
Lachowicz-Wisniewska S.
)
artykuł:
Zastosowanie szczepu probiotycznego Lactiplantibacillus plantarum pl8 w produkcji wyrobów czekoladowych o porowatym rdzeniu
(
Gosior A.
,
Giemza M.
,
Ponikiewska W.
,
Machul-Żwirbla A.
,
Magiera J.
,
Bulka J.
,
Skwarczynska-Maj K.
,
Pomietlo E.
)
artykuł:
Analiza układów emulsyjnych z olejem z konopi jako suplementów witaminy K
(
Jarzebski M.
,
Niyobuhungiro S.
,
Smulek W.
,
Fiutak G.
,
Filipczak-Fiutak M.
,
Sady M.
)
artykuł:
Effects of composition of gluten-free binary gels on the retention and release of aroma compounds
(
Bortnowska G.
)
artykuł:
Wielkość gospodarstwa domowego i dzień tygodnia a poziom zmarnowanej żywności
(
Tomaszewska M.
,
Bilska B.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
The effect of psyllium fiber and chokeberry fibre addition on the quality of probiotic fermented milk
(
Znamirowska-Piotrowska A.
,
Petrusha O.
,
Pawlos M.
,
Kowalczyk M.
,
Buniowska-Olejnik M.
,
Szajnar K.
)
artykuł:
The usefulness of fermented kombucha tea for the production of low-alcoholic drinks
(
Jablonska A.
,
Kruk M.
,
Pochylski S.
,
Neffe-Skocinska K.
)
artykuł:
Wpływ polidekstrozy na charakterystykę reologiczną oraz właściwości sensoryczne deserów skrobiowo-mlecznych o obniżonej zawartości sacharozy
(
Galkowska D.
,
Poludniak M.
,
Juszczak L.
)
artykuł:
Assessment of functional properties of vegetable and fruit mousses enriched with a fiber preparation from potato starch
(
Kaczmarek D.
,
Wojcik M.
,
Kapusniak K.
,
Kapusniak J.
)
artykuł:
Pierwiastki śladowe w płatkach śniadaniowych – korzyści i zagrożenia związane z ich konsumpcją
(
Pokorska-Niewiada K.
,
Sadowska M.
,
Witczak A.
,
Szczuko M.
)
artykuł:
Charakterystyka profilu lotnych związków organicznych w polskich winach przy wykorzystaniu GC-MSCHARACTERISTIC OF VOLATILE COMPONENTS PROFILE IN POLISH WINES BY GC-MS Characteristic of volatile components profile in polish wines by GC-MS
(
Jakkielska D.
,
Wawrzyniak R.
,
Frankowski M.
,
Ziola-Frankowska A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.