Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Wiadomości Zootechniczne
Rocznik
2018
Tom
56
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Charakterystyka wybranych ras kur amatorskich reprezentujących typ ogólnoużytkowy
(
Jakubowska K.
,
Rozewicz M.
)
artykuł:
Stres cieplny u krów a możliwości poprawy warunków mikroklimatycznych w oborach (część I)
(
Kaczor A.
)
artykuł:
Kolejne sukcesy Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki PIB Sp. z o.o. w Chorzelowie
(
Trela J.
)
artykuł:
Zrównoważony rozwój rodzinnych gospodarstw utrzymujących bydło mięsne
(
Sowula-Skrzynska E.
,
Borecka A.
,
Skrzynski G.
,
Szumiec A.
)
artykuł:
Badanie impedancji, ciepłochronności i naprężenia zrywającego wełny jednolitej i mieszanej
(
Cholewinska P.
,
Michalak M.
,
Wyrostek A.
,
Czyz K.
,
Konkol D.
)
artykuł:
XII Krajowa Wystawa Czerwonego Bydła Polskiego Regionalna Wystawa Owiec Wystawa Królików Rasowych. Szczyrzyc, 9-10 czerwca 2018
(
Trela J.
,
Drozdz W.
,
Rasinski W.
,
Szymik B.
,
Majewska A.
)
artykuł:
Konferencja Szkoleniowa Hodowców Bydła w Rymanowie
(
Ruda M.
,
Kilar J.
)
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania obornika loch na przebieg procesów jego dekompozycji i emisję amoniaku
(
Krawczyk W.
)
artykuł:
Wypas kulturowy owiec na terenie dwóch karpackich parków narodowych
(
Musial K.
)
artykuł:
Zastosowanie odzwierzęcych środków leczniczych w medycynie ludowej
(
Sztych D.
)
artykuł:
Metody oceny metabolizmu tkanki kostnej u drobiu
(
Wojciechowska-Puchalka J.
,
Wojtysiak D.
)
artykuł:
Zakres tematyczny obrad i wybrane referaty Szkół Zimowych Hodowców Bydła w latach 1993–2017 (XXV lat)
(
Szarek J.
,
Makulska J.
,
Gil Z.
,
Adamczyk K.
)
artykuł:
Czosnek i preparaty czosnkowe w żywieniu brojlerów jako substytut antybiotyków paszowych
(
Brzoska F.
)
artykuł:
Opracowanie metod redukcji tlenków azotu z obornika bydła mlecznego
(
Pawlowska J.
,
Szewczyk A.
,
Walczak J.
,
Krawczyk W.
)
artykuł:
Kształtowanie się wybranych cech użytkowych rodzimych ras kur Zielononóżek kuropatwianych i Żółtonóżek kuropatwianych
(
Krawczyk J.
)
artykuł:
Nasiona łubinów (Lupinus ssp.) w żywieniu drobiu
(
Jeroch H.
,
Lipiec A.
)
artykuł:
Efektywność gospodarstw rodzinnych produkujących mleko w zależności od skali produkcji
(
Borecka A.
,
Sowula-Skrzynska E.
,
Szumiec A.
)
artykuł:
Behawior i produkcyjność owiec w zróżnicowanych systemach utrzymania
(
Paraponiak P.
,
Krawczyk W.
,
Walczak J.
)
artykuł:
Zawartość wapnia w mleku spożywczym UHT w Polsce
(
Brzoska F.
,
Sliwinski B.
,
Pietras M.
)
artykuł:
Autochtoniczne rasy kur z Sycylii jako interesujący przykład bioróżnorodności kury domowej
(
Sosinska-Wielawska M.
,
Rozewicz M.
,
Jakubowska K.
,
Szablicka D.
)
artykuł:
Charakterystyka sarkoidów końskich
(
Semik-Gurgul E.
)
artykuł:
Ocena kulinarna potrawy standardowej z mięsa jagniąt trzech prymitywnych ras zachowawczych: wrzosówki, świniarki i cakla podhalańskiego
(
Lenart P.
,
Borys B.
,
Knapik J.
,
Radomski P.
)
artykuł:
Fizjologiczne i behawioralne mechanizmy u świń w odpowiedzi na działanie wysokich temperatur powietrza
(
Godyn D.
,
Nowicki J.
)
artykuł:
Działalność naukowo-badawcza, wdrożeniowa i produkcyjna Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki PIB w Pawłowicach
(
Kamyczek M.
,
Trela J.
,
Szymik B.
)
artykuł:
Produkty pochodzenia owczego w systemach jakości żywności
(
Kokotkiewicz J.
,
Radzik-Rant A.
,
Rant W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.