Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2013
Tom
46
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Wpływ procesów kulinarnych na zawartość wybranych witamin w żywności. Cz. II. Tiamina, ryboflawina, niacyna
(
Rozanska D.
,
Ilow R.
,
Regulska-Ilow B.
)
artykuł:
Ocena sposobu żywienia uczestników obozów wędrownych w górach
(
Filipek M.
,
Bartnikowska E.
)
artykuł:
Nowe oblicza starych znajomych - przeciwzapalne metabolity n-3 WNKT. Cz.II. Pochodne DHA
(
Jelinska M.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Zachowania żywieniowe młodzieży rozpoczynającej naukę w uczelni wychowania fizycznego w roku 2009/2010
(
Nowak-Zaleska A.
,
Zaleski R.
,
Wilk B.
)
artykuł:
Funkcje i przemiany metaboliczne wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 w organizmie człowieka
(
Kolanowski W.
)
artykuł:
Wpływ skrobi opornej RS4 w dietach o zróżnicowanej zawartości białka na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi szczurów
(
Orzel D.
,
Bronkowska M.
,
Kapelko M.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Wpływ procesów kulinarnych na zawartość wybranych witamin w żywności. Cz.I. Witamina C i foliany
(
Rozanska D.
,
Regulska-Ilow B.
,
Ilow R.
)
artykuł:
Metabolizm i właściwości antyoksydacyjne kumaryn
(
Malinowska M.
,
Bielawska K.
)
artykuł:
Jakość soków warzywnych w opinii konsumentów
(
Pyryt B.
,
Karpinska P.
)
artykuł:
Ocena wybranych cech jakościowych koncentratów obiadowych
(
Borkowska B.
,
Smigielska M.
)
artykuł:
Ocena zachowań żywieniowych wśród uczniów szkoły tańca SMU w Gdyni
(
Zyngiel W.
,
Platta A.
,
Palmowski P.
)
artykuł:
Makaron jako źródło i nośnik substancji o charakterze bioaktywnym
(
Obuchowski W.
,
Majcher M.
,
Makowska A.
,
Kolodziejczyk P.
,
Chalcarz A.
,
Paschke H.
)
artykuł:
Styl życia i stan zdrowia kobiet
(
Broniecka A.
,
Wyka J.
)
artykuł:
Analiza stosowania suplementów diety i świadomości zagrożeń wynikających z ich pobrania wśród studentów uniwersytetu rzeszowskiego
(
Ciszek P.
,
Duma P.
)
artykuł:
Czynniki kształtujące cechy sensoryczne mięsa drobiowego
(
Zdanowska-Sasiadek Z.
,
Michalczuk M.
,
Marcinkowska-Lesiak M.
,
Damaziak K.
)
artykuł:
Stan odżywienia młodzieży w wieku 17-18 lat w aspekcie zagrożenia zespołem metabolicznym (ZM)
(
Wyka J.
,
Piotrowska E.
,
Broniecka A.
,
Bronkowska M.
,
Mazurek D.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Zastosowanie kwasów tłuszczowych omega-3 w profilaktyce i terapii chorób
(
Materac E.
,
Bodek K. H.
,
Marczynski Z.
)
artykuł:
Ocena wybranych parametrów hepatotoksycznego działania eteru oktabromodifenylowego po jednorazowym i wielokrotnym podaniu szczurom
(
Bruchajzer E.
,
Frydrych B.
,
Szymanska J. A.
)
artykuł:
Wpływ skrobi opornej RS4 w dietach o zróżnicowanej zawartości białka na absorpcję pozorną żelaza u szczurów Wistar
(
Orzel D.
,
Bronkowska M.
,
Styczynska M.
,
Gryszkin A.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Ocena profilu kwasów tłuszczowych w olejach tłoczonych na zimno w kontekście rekomendacji ich w żywieniu osób aktywnych fizycznie
(
Walczak Z.
,
Starzycki M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.