1. Borowy T., Kubiak M. S. 2008. Opakowania biodegradowalne alternatywą dla opakowań z tworzyw sztucznych, Gospodarka Mięsna, 5, p. 18-20.
2. Camire M.E., Camire A., Krumhar K. 1990. Chemical and nutritional changes in foods during extrusion, Food Science and Nutrition, Volume 29, p. 35-56.
3. Janssen L.P.B.M., Mościcki L. (red.) 2008. Thermoplastic Starch, Wiley-VCH Verlag GmbH & Co. KGaA, Weinheim, p. 1-29.
4. Janseen L.P.B.M, Mościcki L., Mitrus M. 2002. Energy aspects in the extrusion-cooking, Int. Agrophysics, 16, p. 191-198.
5. Kowalczuk M.M. 2009. Prace badawcze nad polimerami biodegradowalnymi. Opakowanie, 9, p. 46-48.
6. Mitrus M. 2004. Wpływ obróbki barotermicznej na zmiany właściwości fizycznych biodegradowalnych biopolimerów skrobiowych, Rozprawa doktorska, UP Lublin.
7. Mitrus M. 2005. Changes of specific mechanical energy during extrusion cooking of thermoplastic starch, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume V, p. 152-157.
8. Mitrus M. 2005. Glass transition temperature of thermoplastic starches, Int. Agrophysics, 19, p. 237-242.
9. Mitrus M. 2006. Investigations of thermoplastic starch extrusion cooking process stability, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume VIa, s. 138-144.
10. Mitrus M. 2007. Badania właściwości mechanicznych skrobi termoplastycznej, Acta Agrophysica PAN, Vol 9(2), p. 423-430.
11. Mitrus M., Oniszczuk T. 2007. Wpływ obróbki ciśnieniowo - termicznej na właściwości mechaniczne skrobi termoplastycznej, Właściwości geometryczne, mechaniczne i strukturalne surowców i produktów spożywczych, Wyd. Nauk. FRNA, Lublin, p. 149-150.
12. Mitrus M., Mościcki L. 2009. Physical properties of thermoplastic starches, Int. Agrophysics, 23, p. 305-308.
13. Mościcki L., Mitrus M., Wojtowicz A. 2007. Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczym, PWRiL,Warszawa.
14. Panasiewicz M. 2009. An influence of kernel conditioning method on energy consumption during flaming process, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume IX, p. 211-216.
15. Ryu G. H., Ng P.K. 2001. Effect of selected process parameters on expansion and mechanical properties of wheat flour and whole cornmeal extrudates, Starch/ Starke 53, p. 147-154.
16. Singh N., Smith C.A. 1997. A comparison of wheat starch, whole wheat meal and oat flour in the extrusion cooking process, Journal of Food Engineering, 34, p. 15-32.
17. Szymanek M., Sobczak P. 2009. Some physical properties of spelt wheat seed, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume IX, p. 310-320.
18. Thomas D.J., Atwell W.A. 1997. Starch Analysis Methods. Thomas D.J., Atwell W.A.: Starches. Eagan Press, St. Paul, Minnesota, p. 13-18.
19. Valle G.D., Boche Y., Colonna P., Vergnes B. 1995. The extrusion behavior of potato starch, Carbohydrate Polymers, 28, p. 255-264.
20. Wójtowicz A. 2008. Influence of legumes addition on proceeding of extrusion-cooking process of precooked pasta, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume VIIIa, p. 209-216.
21. Wójtowicz A., Mościcki L. 2008. Energy consumption during extrusion-cooking of precooked pasta, TEKA Commision of Motorization and Power Industry in Agriculture PAN, Volume VIII, p. 311-318.
22. Żakowska H. 2005. Recykling odpadów opakowaniwych, Wyd. COBRO, Warszawa.
23. Żakowska H. 2006. Światowy postęp w produkcji opakowań przydatnych do kompostowania. Opakowanie, 2, p. 15-17.