PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 07 |

Tytuł artykułu

Biologiczna rola lipidów zwierząt morskich

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

44

Numer

07

Opis fizyczny

s.149-151,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Zakład Technologii Utrwalania Żywności i Mikrobiologii Technicznej, Politechnika Gdańska, Gdańsk
  • Zakład Technologii Utrwalania Żywności i Mikrobiologii Technicznej, Politechnika Gdańska, Gdańsk

Bibliografia

  • [1] ACKMAN R.G.: Food Technology, 42, 5, 151, 1988.
  • [2] BODY R.D., VLIEG P.: J. Food Sci. 54, 569-572, 1989.
  • [3] DROZDOWSKI В.: Lipidy, w: Z. Sikorski, Drozdowski B., Samotus B., Pałasiński M.: Chemia Żywności, PWN, Warszawa, 1988, 140-142.
  • [4] KINSELLA J.E.: Food Technology, 1988, 42, 10, 124-144.
  • [5] KRZYNOWEK J., D’ENTREMENT D.L., MURPHY J.: J. Food Sci., 1989, 54, 45-48.
  • [6] KRZYNOWEK J., MURPHY J., MANEY R.S., PANUNZIO L.J.: Proximate composition and fatty acid and cholesterol content of 22 species of Northwest Atlantic Finfish. NOAA Technical Report NMFS 1989, 74.
  • [7] LAND W.E.M.: Fish and Human Health, Academic Press, New York 1986.
  • [8] SIKORSKI Z.E., KOŁAKOWSKA A., PAN B.S.: The nutritive composition of major groups of marine fods organisms w: Sikorski Z.E. (ed.), Sea Food: Resources, Nutritional Composition, and Preservation, CRC, Boca Raton, 1990.
  • [9] SINCLAIR A.J., O’DEA K., NAUGHTON J.M.: Lipids, 1983, 18, 877-881.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-e4d2f284-3a30-4ec0-97f7-366f5612dffa
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.