Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Treść / Zawartość
Pełne teksty:
Warianty tytułu
Wplyw dodatku wypelniaczy na energochlonnosc ekstruzji skrobi pszennej
Języki publikacji
Abstrakty
Wydawca
Rocznik
Tom
Opis fizyczny
p.245-251,fig.,ref.
Twórcy
autor
- Department of Food Process Engineering, Lublin University of Life Sciences, Doswiadczalna 44, 20-236 Lublin, Poland
autor
Bibliografia
- 1. Czerniawski B., Michniewicz J. 1998: Opakowania zywnosci. Agro Food Technology, Czeladz.
- 2. Funke U., Bergthaller W., Lindhauer M.G. 1998: Processing and characterization of biodegradable products based on starch, Polymer Degradation and Stability, nr. 59, p. 293.
- 3. Janssen L.P.B.M., Moscicki L. 2006: Thermoplastic starch as packaging material, Acta Sci. Pol., Technica Agraria, 5(1).
- 4. Leszczynski W. 1999: Biodegradowalne tworzywa opakowaniowe, Biotechnologia, nr. 2, str. 50.
- 5. Mitrus M. 2005: Changes of specifi c mechanical energy during extrusion cooking of thermoplastic starch. TEKA Kom. Mot. i Energ. Roln., 5, 152-157. EFFECT OF FILLERS ADDITION ON SME OF EXTRUSION-COOKING 251
- 6. Mitrus M. 2006: Investigations of thermoplastic starch extrusion cooking process stability, TEKA Kom. Mot. i Energ. Roln., 6A, 138-144.
- 7. Moscicki L., Mitrus M. 2001: Energochlonnosc procesu ekstruzji, Teka Komisji Motoryzacji i Energetyki Rolnictwa, 1, s. 186-194.
- 8. Oniszczuk T. 2006: Effect of parameters of injection moulding process on the structural properties of thermoplastic starch packaging materials, PhD Thesis, Department of Food Process Engineering, Lublin Agricultural University, Lublin.
- 9. Ryu G.H., Ng P.K.W. 2001: Effects of selected process parameters on expansion and mechanical properties of wheat fl our and cornmeal extrudates, Starch, 53, 147-154.
- 10. Sikora T., Gimeza M. 2008: „Elementy towaroznawstwa”, WSiP Warszawa, s. 102.
- 11. Suprakas S. R., Mosoto B. 2005: „Biodegradable polymers and their layered silicate nanocomposites: In greening the 21st century materials world”, Canada Research Chair on Polymer Phisics and Nanomaterials, Chemical Engineering Department, Université Laval, Sainte-Foy, Que., Canada G1K 7P4.
- 12. Stasiek J. 2007: „Wytlaczanie Tworzyw Polimerowych, Zagadnienia wybrane”, Wyd. Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno – Przyrodniczego w Bydgoszczy, Bydgoszcz.
- 13. Wójtowicz A., Mitrus M. 2010: Effect of whole wheat fl our moistening and extrusion-cooking screw speed on the SME process and expansion ratio of precooked pasta products, TEKA Kom. Mot. i Energ. Roln., 10, 517-526.
- 14. Wójtowicz A. 2008: Infl uence of legumes addition on proceeding of extrusion-cooking process of precooked pasta, TEKA Kom. Mot. Energ. Roln. – OL PAN, 8a, 209-216.
- 15. Wójtowicz A., Moscicki L. 2008: Energy consumption during extrusion-cooking of precooked pasta, TEKA Kom. Mot. Energ. Roln. – OL PAN, 8, 311-318 (80:20).
- 16. Żakowska H. 1997: Materialy degradowane – alternatywa dla tradycyjnych opakowan z tworzyw sztucznych? (2). Przemysl farmaceutyczny i owocowo warzywny nr 12 str. 36-38.
- 17. Żakowska H. 2005: Recykling Odpadów Opakowaniowych wyd. Centralny Osrodek Badawczo- Rozwojowy Opakowan, Warszawa.
- 18. Żakowska H. 2006: kwiatowy postep w produkcji opakowan przydatny do kompostowania. OPAKOWANIE nr 2 str. 15-17.
- 19. Żakowska H. 2004: Ocena ekologiczna opakowan prowadzona w Cobro. Wazenie-Dozowanie- Pakowanie nr 4 str.28-30.
- 20. Żakowska H. 2003: Opakowania Biodegradowalne, wyd. COBRO Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-e05b4e29-3e2e-4e34-9ae0-a47066d0c0c0