Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
585
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2016
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
585
artykuł:
Wpływ stopnia rozdrobnienia wybranych warzyw na proces konwekcyjnego suszenia i podatność uzyskanego suszu na rozdrabnianie
(
Dziki D.
,
Hassoon W. H.
,
Biernacka B.
,
Kozak P.
,
Wojcik J.
)
artykuł:
Ocena zdolności przeciwdrobnoustrojowych i bakteriocynogennych Lactobacillus rhamnosus ATCC 7469
(
Gientka I.
,
Bugajewska A.
,
Chlebowska-Smigiel A.
,
Kieliszek M.
,
Misiura S.
)
artykuł:
Skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych mięsa królików żywionych mieszanką z udziałem ubocznych produktów biopaliw
(
Kowalska D.
)
artykuł:
Wpływ biostymulatorów i herbicydów na smakowitość i ciemnienie miąższu bulw ziemniaka
(
Zarzecka K.
,
Gugala M.
,
Dolega H.
,
Mystkowska I.
,
Baranowska A.
,
Zarzecka M.
)
artykuł:
Effect of mineral fertilization on selected components of tubers of different potato cultivars
(
Bogucka B.
,
Cwalina-Ambroziak B.
)
artykuł:
Porównanie plonowania i wartości odżywczej kilku odmian marchwi (Daucus carota L.) uprawianej z zastosowaniem proekologicznych metod ochrony
(
Majkowska-Gadomska J.
,
Dobrowolski A.
,
Mikulewicz E.
)
artykuł:
Wpływ obróbki kulinarnej na wskaźnik trawienia oraz zawartość frakcji żywieniowych skrobi w ziemniakach odmiany Lord
(
Borczak B.
,
Sikora E.
,
Sikora M.
,
Baranska G.
,
Kapusta-Duch J.
,
Kutyla-Kupidura E.
)
artykuł:
Wpływ użyźniacza glebowego UGmax na plon frakcji handlowej oraz zawartość azotu białkowego i azotanów w bulwach ziemniaka (Solanum tuberosum L.)
(
Baranowska A.
,
Zarzecka K.
,
Mystkowska I.
,
Gugala M.
)
artykuł:
Zawartość makroelementów w ziarnie pszenżyta ozimego odmiany Grenado, w zależności od metody pielęgnacji i poziomu nawożenia azotem
(
Brzozowska I.
,
Brzozowski J.
)
artykuł:
The methods used for the identification and differentiation of Campylobacter spp. in food products
(
Mikolajczuk-Szczyrba A.
,
Misiewicz A.
,
Kieliszek M.
,
Cendrowski A.
)
artykuł:
Identyfikacja genu karłowatości Rht-D1b u różnych form pszenicy zwyczajnej z wykorzystaniem markerów specyficznych DNA
(
Weigt D.
,
Kiel A.
,
Nawracala J.
,
Kurasiak-Popowska D.
,
Tomkowiak A.
,
Mikolajczyk S.
,
Niemann J.
)
artykuł:
Zmiany właściwości fizycznych chleba bezglutenowego pod wpływem dodatku suszonej lucerny
(
Rozylo R.
,
Dziki D.
,
Ziemichod A.
,
Siastala M.
,
Biernacka B.
,
Lysiak G.
,
Aridhhee,al J.
,
Kulig R.
)
artykuł:
Wykorzystanie biologicznie aktywnych peptydów z białek żywności w profilaktyce zespołu metabolicznego
(
Iwaniak A.
,
Mogut D.
,
Darewicz M.
,
Hrynkiewicz M.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia materiałami organicznymi pochodzenia odpadowego na zawartość cynku w kukurydzy i glebie
(
Filipek-Mazur B.
,
Tabak M.
)
artykuł:
Ocena wartości energetycznej piwa i napojów piwnych
(
Salamon A.
)
artykuł:
Regulatory wzrostu w uprawie i przedłużaniu trwałości kwiatów i liści cantedeskii (Zantedeschia spreng.) o barwnych pochwach kwiatostanowych
(
Janowska B.
)
artykuł:
Produkcyjne i ekonomiczne efekty intensyfikacji technologii uprawy łubinu białego (Lupinus albus L.)
(
Borowska M.
,
Kaszkowiak E.
,
Prusinski J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.