PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 02 |

Tytuł artykułu

Wpływ wybranych czynników technologicznych na powstawanie kompleksów białkowo-tłuszczowych w mięsie

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

02

Opis fizyczny

s.34-36,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań
autor
  • Katedra Chemii Żywności, Wyższa Szkoła Chemiczno-Technologiczna w Pradze, Praga
  • Instytut Żywienia Człowieka, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Poznań

Bibliografia

  • [1] BRENDL J., KLEIN S.: Sb. VSCHT v Praze, 1971, E, 31, 27.
  • [2] BUTTKUS H.: J. Fd Sci. 1967, 32. 432.
  • [3] EL-TARRAS M. F., POKORNY J., JANICEK G.: Nahrung 1971, 15, 663.
  • [4] GADDIS A. M., ELLIS R.: Fd Res. 1959, 24, 392.
  • [5] GORDON A. H.: Electrophoresis of proteins in polyacrylamide and starch gels. Amsterdam. Oxford, New York, North-Holland Publishing Co, 1975.
  • [6] JANITZ W.: Medycyna Wet. 1987, 43, 24.
  • [7] JANITZ W.: Z. Ernährungswiss, 1987, 26, 62.
  • [8] JANITZ W.: E. Ernährungswiss, 1987, 26, 107.
  • [9] JANITZ W.: Z. Ernährungswiss, 1988, 27, 109.
  • [10] JANITZ W, PAZOŁA Z., PYRCZ J.: „Technologiczne uwarunkowania powstawania kompleksów białkowo-tłuszczowych determinujących wartość odżywczą przetworów mięsnych i garmażeryjnych”. Sprawozdanie CBPR 10-lb/4.2.3., 1987.
  • [11] JOHNSTON A.B., ZILCH K.Т., SELKE Е., DUTTON H. J.: J. Am. Oil Chem. Soc., 1961, 38, 367.
  • [12] KEHRER J.K., AUTOR A. P.: Lipids 1977, 12, 596.
  • [13] LEE Y.B., BAUFFMAN R.G.: J. Anim. Sci. 1974, 38, 538.
  • [14] MARECKOVA O., POKORNY J., SKALA I., RUZICKOVA J.: Prum. Potrawin 1976, 27, 196.
  • [15] PEŁCZYŃSKA E., NOWAKOWSKI Z.: Medycyna Wet. 1987, 43, 17.
  • [16] POKORNY J.: Fette, Seifen Anstrichm. 1963, 65, 278.
  • [17] POKORNY J.: Maszynopis, Praga 1973.
  • [18] POKORNY J., DAVIDEK J., NOVOTNA E., VALENTOVA H.: Potrav. Vedy 1987, 5, 1.
  • [19] POKORNY J., JANICEK G.: Nahrung 1975, 19, 911.
  • [20] PROST E., PEŁCZYŃSKA E., NOWAKOWSKI Z.: Medycyna Wet. 1986, 42, 67.
  • [21] SHIMASAKI H., UCTA N., PRIVETT O.S.: Lipids 1982, 17, 878.
  • [22] STODOLNIK L., GABRYSZAK J.: Przem. Spoż. 1984, 38, 20.
  • [23] ZALEWSKI ST., BARYŁKO-PIKIELNA N., KORKIENICZ K., CZAJKA J.: Przegląd Gastr. 1984, 3, 16.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-d85248a9-8ae2-4836-babd-180e61593441
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.