Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement
Rocznik
2005
Tom
12
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Próby zastosowania celulozy mikrokrystalicznej jako zamiennika tłuszczu w emulsjach majonezowych
(
Grodzka K.
,
Maciejec A.
,
Krygier K.
)
artykuł:
Stabilność przeciwutleniająca przeestryfikowanych mieszanin tłuszczu mlekowego z olejem rzepakowym
(
Wirkowska M.
,
Brys J.
,
Kowalski B.
)
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na żelowanie kappa- i jota-karagenu
(
Solowiej B.
,
Gustaw W.
,
Mleko S.
)
artykuł:
Wpływ acetylowanego adypinianu diskrobiowego na wybrane wskaźniki żywieniowe szczura
(
Staniek H.
,
Aniola J.
,
Czarnocinska J.
)
artykuł:
Wpływ zawartości izomerów trans w tłuszczach piekarskich na zmiany ich jakości w czasie przechowywania ciastek francuskich
(
Zbikowska A.
,
Kowalska M.
,
Marciniak-Lukasik K.
,
Krygier K.
)
artykuł:
Sorpcyjne właściwości zup w proszku typu instant
(
Ruszkowska M.
,
Ocieczek A.
)
artykuł:
Zmiany zawartości związków fenolowych i witaminy C w sokach i półkoncentratach truskawkowych podczas ich przechowywania
(
Kalisz S.
,
Kurowska M.
)
artykuł:
Przeestryfikowanie mieszanin frakcji łoju wołowego i oleju rzepakowego
(
Kowalska M.
,
Brys J.
,
Zbikowska A.
,
Kowalski B.
)
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca i zawartość zawiązków fenolowych w dżemach otrzymanych z owoców borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) oraz ich zmiany podczas przechowywania
(
Scibisz I.
,
Mitek M.
)
artykuł:
Dobór szczepów bakterii Lactobacillus i ustalenie warunków fermentacji napoju sojowego
(
Zielinska D.
)
artykuł:
Badanie postaw konsumentów w zakresie relacji - higiena środowiska domowego a żywność (badania pilotażowe)
(
Tworko M.
)
artykuł:
Wpływ rozmrażania solankowego na jakość mikrobiologiczną mięsa kurcząt
(
Wachowicz I.
)
artykuł:
Wpływ metody i temperatury suszenia jabłek na aktywność przeciwutleniającą otrzymanych z nich ekstraktów
(
Fabisiak A.
,
Li S.
,
Stawczyk J.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Zastosowaniie technik membranowych do pozyskiwania niskocząsteczkowych protein białka jajka kurzego
(
Bobak L.
,
Skiba T.
,
Kopec W.
)
artykuł:
Analiza profili fermentacyjnych i cech genotypowych mezofilnych szczepów drożdży winiarskich
(
Rajkowska K.
,
Kunicka A.
)
artykuł:
Wykorzystanie wszystkich białek mleka do produkcji sera topionego
(
Kycia K.
)
artykuł:
X Jubileuszowa Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności - Poznań 2005
(
Szwengiel A.
,
Nogala-Kalucka M.
)
artykuł:
Wpływ izomerów optycznych alfa-tokoferolu na przepuszczalność membrany lipidowej
(
Dwiecki K.
,
Gornas P.
,
Nogala-Kalucka M.
,
Witkowski S.
,
Polewski K.
)
artykuł:
Wpływ aglomeracji na właściwości fizyczne kaszek mleczno-zbożowych w proszku dla dzieci
(
Poszytek K.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Jakość sensoryczna kakao instant w końcowym okresie (III kwartał) przydatności do spożycia
(
Zakrzewska M.
,
Kowalska J.
)
artykuł:
Cytometryczna ocena apoptozy na podstawie pomiaru aktywności kaspaz jako metoda analizy oddziaływań białek łubinu wąskolistnego (Lupinus Angustifolius, odmiana Baron) na układ immunologiczny człowieka
(
Klos P.
,
Lampart-Szczapa E.
)
artykuł:
Przeciwutleniające właściwości handlowych ekstraktów z rozmarynu
(
Samotyja U.
,
Urbanowicz A.
)
artykuł:
Badanie postaw konsumentów wobec przeciwutleniaczy
(
Kmiecik D.
,
Kobus J.
)
artykuł:
Wpływ czynników fizycznych na dostępność enzymatyczną in vitro białek nasion fasoli (Phaseolus sp.)
(
Krupa U.
,
Soral-Smietana M.
)
artykuł:
Wpływ chemicznej modyfikacji i metody koagulacji białek nasion soczewicy i wyki na właściwości przeciwutleniające otrzymanych hydrolizatów
(
Kowalczyk D.
,
Baraniak B.
)
artykuł:
Próba opracowania metody szacowania zawartości beta-glukanów w otrębach owsianych
(
Wachowiak M.
,
Kiryluk J.
)
artykuł:
Porównanie wybranych wyróżników jakościowych jabłek z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Adamczyk M.
,
Rembialowska E.
)
artykuł:
Ocena spożycia składników mineralnych w całodziennych racjach pokarmowych wybranej grupy wegetarian i niewegetarian
(
Krol E.
,
Sobiech M.
,
Krejpcio Z.
)
artykuł:
Hydroliza enzymatyczna skrobii utlenionej w bioreaktorze membranowym
(
Le Thanh J.
,
Prochalska K.
,
Lewandowicz G.
)
artykuł:
Zmiany składu chemicznego owoców wybranych odmian gruszy azjatyckiej i europejskiej w czasie przechowywania
(
Kopera M.
,
Wolszakiewicz M.
,
Mitek M.
)
artykuł:
Zawartość wybranych składników prozdrowotnych w owocach dyni olbrzymiej (Cucurbita maxima)
(
Niewczas J.
,
Szweda D.
,
Mitek M.
)
artykuł:
Porównanie zmian oksydacyjnych i efektywności wiązania wolnych rodników w trakcie przechowywania olejów roślinnych tłoczonych na zimno oraz ich rafinowanych odpowiedników
(
Gornas P.
,
Siger A.
,
Nogala-Kalucka M.
,
Polewski K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.