Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1965
Tom
16
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Badania nad sorpcją na tkaninach substancji radioaktywnych wypadających z atmosfery
(
Luczak J.
,
Pietrzak-Flis Z.
)
artykuł:
Ocena aktualnego stanu sanitarno-higienicznego i jakości żywienia w 5 internatach m. Raciborza
(
Bluszcz G.
,
Gladysz W.
,
Lewandowski S.
)
artykuł:
Polarograficzne oznaczanie Dipterexu
(
Jonczyk H. B.
)
artykuł:
Ze wstępnych badań nad populacją szczurzą miasta Płocka prowadzonych podczas akcji odszczurzania w latach 1960/62
(
Szuber T.
,
Brodniewicz A.
)
artykuł:
Rozdzielanie mieszanin i wykrywanie śladowych ilości niektórych związków fosforoorganicznych w materiale roślinnym za pomocą chromatografii bibułowej
(
Zadrozinska J.
)
artykuł:
Badania nad wartością odżywczą niektórych grzybów krajowych. Część III. Zawartość substancji ważnych dla żywienia w Borowiku szlachetnym, Pieczarce dwuzarodnikowej, Pieprzniku jadalnym i Piestrzenicy jadalnej
(
Karkocha I.
,
Mlodecki H.
)
artykuł:
Z badań nad zastosowaniem filtrów membranowych do wykrywania bakterii grupy coli w wodzie
(
Zieminska S.
)
artykuł:
Sztuczne środki słodzące. Cz.I. Wykrywanie sacharyny obok dulcyny metodą chromatograficzną
(
Miskiewicz W.
)
artykuł:
Wpływ celulozy i ligniny na obecność składników rakotwórczych w aerozolu wędzarniczym
(
Tilgner D. J.
,
Daun H.
)
artykuł:
Selen w wodach wodociągowych w Polsce
(
Sikorowska C.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości boru jako środka konserwującego w niektórych artykułach żywności
(
Tupalska M.
)
artykuł:
Badania nad wartością odżywczą białka ziemniaka z uwzględnieniem jego roli w żywieniu polskiej ludności. Cz.III. Wpływ ziemniaków, jako jedynego źródła białka w diecie, na młode rosnące szczury
(
Szkilladziowa W.
,
Opuszynska T.
)
artykuł:
Ubytki substancji fosforowych w tkance mięsnej leszcza patroszonego i nie patroszonego podczas składowania ryb w lodzie
(
Dabrowski T.
,
Kolakowski E.
)
artykuł:
Sztuczne środki słodzące. Cz.II. Metody ilościowego oznaczania sacharyny w lemoniadzie
(
Krauze S.
,
Miskiewicz W.
,
Bak I.
)
artykuł:
Bakterie przetrwalnikujące beztlenowe w wędlinach i wyrobach wędliniarskich
(
Burbianka M.
)
artykuł:
Ocena statystyczna oznaczania wapnia i magnezu w wodzie metodami kompleksometrycznymi i konwencjonalnymi
(
Kotkowski S.
,
Wierzchleyska I.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.