Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1965
Tom
16
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Fluor w konserwach rybnych
(
Wierzchowski J.
,
Wituszynska B.
)
artykuł:
Straty zawartości kwasu L-askorbinowego w niektórych odmianach warzyw i owoców podczas obróbki termicznej
(
Krauze S.
,
Bozyk Z.
,
Korzen K.
)
artykuł:
Gatunki Clostridium występujące w serach twardych produkcji krajowej
(
Burbianka M.
)
artykuł:
Wpływ metoksychloru (1,1,1-trójchloro-2,2-dwu/p/metoksyfenylo/-etan) na organizmy wodne
(
Cabejszek I.
,
Stanislawska J.
)
artykuł:
Oznaczanie ftalanów: dwubutylu i dwuoktylu w przedmiotach użytku z tworzyw sztucznych oraz badanie stopnia migracji tych związków do żywności. Cz.I. Wykrywanie oraz badanie migracji do płynów modelowych
(
Piekacz H.
)
artykuł:
Kondensaty fenolowo-formaldehydowe. Otrzymanie, badanie składu i własności przeciwbakteryjnych
(
Brzezicka-Bak M.
)
artykuł:
Oznaczanie kwasu mlekowego w kiszonej kapuście
(
Chmielnicka J.
,
Grabska K.
)
artykuł:
Badanie właściwości proteolitycznych dwóch szczepów Pseudomonas fluorescens. Cz.I. Zmiany w polędwicy wieprzowej sterylizowanej
(
Burzynska H.
)
artykuł:
Badania biologiczne oleju rzepakowego ogrzewanego w różnych warunkach czasu i temperatury. Próba na traszkach
(
Stec E.
)
artykuł:
Zatrucia pokarmowe rybą zakażoną Bac. cereus
(
Smykal B.
,
Rokoszewska J.
)
artykuł:
Porównanie właściwości szczepów Bac. cereus wyizolowanych z niektórych produktów żywnościowych i szczepów pochodzących z przypadków zatruć pokarmowych
(
Pliszka A.
)
artykuł:
Wartość odżywcza żyta w porównaniu z pszenicą. Cz.I. Zawartość składników odżywczych w ziarnie żyta i pszenicy na tle strawności i wartości biologicznej
(
Bartnik J.
)
artykuł:
Oznaczanie niektórych stabilizatorów polichlorku winylu w przedmiotach użytku z tworzyw sztucznych i badanie stopnia migracji tych związków do żywności - ze szczególnym uwzględnieniem stabilizatorów cynoorganicznych. Część I. Wykrywanie stabilizatorów dwubutylo- i dwuoktylocynoorganicznych oraz badanie ich migracji do płynów modelowych
(
Mazur H.
)
artykuł:
Żywienie a próchnica zębów. VI. Wpływ długotrwałego podawania diety podobnej w składzie do wadliwych racji pokarmowych ludzi na uzębienie kilku pokoleń szczurów doświadczalnych
(
Wysocki E.
,
Szczygiel A.
)
artykuł:
Nowa metoda mineralizacji przy mikrogramowych oznaczeniach arsenu w produktach spożywczych
(
Jasinska M.
,
Zechalko A.
,
Szymczak J.
)
artykuł:
Wpływ metoksychloru (1,1,1-trójchloro-2,2-dwu-(p-metoksyfenylo)-etan) na właściwości fizyczno-chemiczne i rozwój bakterii w wodzie
(
Luczak J.
,
Maleszewska J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.