PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1986 | 42 | 10 |

Tytuł artykułu

Badania wzrostu wybranych bakterii w mleku spożywczym w czasie jego składowania w handlu

Warianty tytułu

EN
Investigations on the possibility of growth of selected bacteria in bottled milk during its storage in retail

Języki publikacji

PL

Abstrakty

RU
Исследовали возможности роста общего числа бактерий, бактерий из группы coli, Staphylococcus aureus, а также Salmonella typhirmmum в пищевом, бутылочном молоке, складированном в торговле 24 часа в температуре окружающей среды в летние месяцы. Отметили значительный рост всех исследуемых групп микроорганизмов в рассматриваемых условиях. Результаты представили в таб. 1 и 2.
EN
Investigations were done on the possibility of growth, a total count of bacteria, coliforms, Staphylococcus aureus and Salmonella typhimurium number in pasteurized bottled milk during its storage at ambient temperatures in summer for 24 hours. It was found that all these bacteria considerably grew in numbers under these conditions. Results are presented in Tables 1 and 2.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

10

Opis fizyczny

s.606-608,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Higieny Produktów Zwierzęcych, Wydział Weterynaryjny, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, 10-957 Olsztyn-Kortowo
autor
  • Katedra Higieny Produktów Zwierzęcych, Wydział Weterynaryjny, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, 10-957 Olsztyn-Kortowo

Bibliografia

  • 1. Kafel S.: Manual on microbiological standards or foods, food sampling, and basic procedures for - enumeration of microorganisms In food. WHO Jakarta, 1981.
  • 2. PN-75/A-86003 Mleko 1 przetwory mleczarskie. Mleko spożywcze.
  • 3. PN-75/A-04024 Produkty Żywnościowe. Wykrywanie 1 ilościowe oznaczanie gronkowców chorobotwdrczych (koagulazo- dodatnlch).
  • 4. PN-77/A-86031 Mleko 1 przetwory mleczarskie. Badanla mikroblologiczne.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-cbc2450a-023e-4be2-8e19-f9b0cd82e7fe
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.