Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1964
Tom
15
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Wykrywanie i identyfikacja pałeczek z rodzaju Pseudomonas
(
Burzynska H.
)
artykuł:
Oznaczanie śladowych ilości niektórych związków fosforoorganicznych w materiale roślinnym za pomocą chromatografii bibułowej
(
Zadrozinska J.
)
artykuł:
Wartość odżywcza żyta i jego przetworów. Część III. Doświadczalne ustalanie mierników przyjętych do badań biologicznych nad wartością odżywczą żytnich produktów młynarskich
(
Bartnik J.
)
artykuł:
Badania mikrobiologiczne wędlin z masarń i sklepów województwa białostockiego w okresie od 1960 do 1961 r.
(
Walukiewicz J.
,
Szyszlo K.
)
artykuł:
Spektrofotometryczne oznaczanie kobaltu w mięsie niektórych ryb morskich i słodkowodnych
(
Chojnicka B.
,
Szyszko E.
)
artykuł:
Badanie poziomu radioaktywności powietrza atmosferycznego w Warszawie
(
Kosinski K.
,
Misiakiewicz Z.
)
artykuł:
Badania nad wartością odżywczą niektórych grzybów krajowych. Część II. Badanie nad zawartością i strawnością związków azotowych w Pieprzniku jadalnym (kurka), Pieczarce dwuzarodnikowej
(
Karkocha I.
,
Mlodecki H.
)
artykuł:
Rola kwasu siarkowego w stosunku do zawartości kwasu L-askorbinowego i aktywności peroksydatywnej w przecierach pomidorowych
(
Chmielnicka J.
)
artykuł:
Wpływ osiedlowych kotłowni centralnego ogrzewania na zanieczyszczenie otoczenia (badania zanieczyszczenia terenu metodą naczyń osadowych)
(
Zwolinski J.
,
Wyszynska H.
,
Misiakiewicz Z.
,
Kosinski K.
)
artykuł:
Badania wartości odżywczej wywarów z warzyw
(
Ners A.
)
artykuł:
Biochemiczne zapotrzebowanie tlenu jako wskaźnik chemiczny stanu sanitarnego gleby
(
Obuchowska I.
)
artykuł:
Zastosowanie podłoża z zielenią brylantową w badaniach potwierdzających obecność bakterii grupy coli w wodzie i w glebie
(
Haman S.
,
Milkowska-Jankowska D.
,
Zieminska S.
)
artykuł:
Wpływ hyperwitaminozy A na powstawanie wad rozwojowych u szczurów
(
Opuszynska T.
,
Rusiecka M.
)
artykuł:
Badania nad powinowactwem barwników do białek tkanek zwierzęcych. Chryzoidyna
(
Krauze S.
,
Piekarski L.
,
Suslow A.
)
artykuł:
Zmiany mikroflory resztkowej w szynkach mielonych podczas składowania w temperaturze 5-6°
(
Maleszewski J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.