Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2014
Tom
47
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Przewodność właściwa a barwa naturalnych miodów pszczelich
(
Puscion-Jakubik A.
,
Borawska M. H.
)
artykuł:
Ocena zawartości i stopnia ekstrakcji wapnia i magnezu w preparatach ziołowych przeznaczonych dla diabetyków
(
Krol E.
,
Kieloch K.
,
Suliburska J.
,
Staniek H.
,
Krejpcio Z.
,
Wojciak R.
,
Marcinek K.
)
artykuł:
Wstępna ocena potencjału antyoksydacyjnego całodziennych racji pokarmowych studentów
(
Koch W.
,
Marzec Z.
,
Ponikowska J.
)
artykuł:
Ocena całodziennych racji pokarmowych studentów z uwzględnieniem suplementacji mineralnej
(
Marzec Z.
,
Marzec A.
,
Wyszogrodzka-Koma L.
,
Koch W.
,
Hojda M.
)
artykuł:
Wpływ diety wzbogaconej w olej amarantusowy na skład kwasów tłuszczowych w wybranych tkankach zwierząt doświadczalnych
(
Ogrodowska D.
,
Czaplicki S.
,
Zadernowski R.
)
artykuł:
Pyłek pszczeli jako źródło pierwiastków i substancji o aktywności przeciwutleniającej
(
Rodacki T.
,
Wojtanowska-Krosniak A.
,
Krosniak M.
,
Kaleta J.
,
Zagrodzki P.
)
artykuł:
Ocena zawartości wybranych metali ciężkich w suplementach diety
(
Gajewska M.
,
Czajkowska-Myslek A.
,
Bartodziejska B.
)
artykuł:
Porównanie biostatycznych właściwości miąższów wybranych owoców cytrusowych
(
Steinka I.
)
artykuł:
Ocena mikrobiologiczna małży pakowanych w słoiki szklane
(
Kukulowicz A.
,
Bialas J.
)
artykuł:
Wiedza osób dorosłych aktywnych zawodowo na temat probiotyków
(
Zolotenka-Synowiec M.
,
Poniewierka E.
,
Malczyk E.
,
Calyniuk B.
,
Wyka J.
,
Tatara K.
)
artykuł:
Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantanowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej
(
Ocieczek A.
,
Skotnicka M.
)
artykuł:
Ocena spożycia witamin oraz wskaźnik diety środziemnomorskiej w dietach osób ze stwardnieniem rozsianym
(
Karpinska E.
,
Socha K.
,
Kochanowicz J.
,
Borawska M. H.
)
artykuł:
Porównanie jakości wybranych win ziołowych
(
Wolosiak R.
,
Modrzejewska M.
,
Worobiej E.
)
artykuł:
Wpływ wodnego ekstraktu z owoców przepękli ogórkowatej i oleju z nasion granatowca właściwego na profil lipidowy u szczurów - badania wstępne
(
Bialek A.
,
Jelinska M.
,
Bamburowicz-Klimkowska M.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Ocena świadomości konsumenckiej przy spożyciu grzybów i podejmowanego ryzyka zatrucia
(
Ciecierska M.
,
Gorniak J.
,
Derewiaka D.
,
Druzynska B.
,
Majewska E.
,
Kowalska J.
)
artykuł:
Wpływ składu preparatów z mleka w proszku na przebieg krzywych chłodzenia oznaczonych za pomocą skaningowej kalorymetrii różnicowej (DSC)
(
Ostrowska-Ligeza E.
,
Gorska A.
,
Wirkowska-Wojdyla M.
,
Brys J.
)
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na aktywność antyoksydacyjną kurkumy sterylizowanej i niesterylizowanej
(
Kurzeja E.
,
Stec M.
,
Synowiec-Wojtarowicz A.
,
Hajducka M.
,
Pawlowska-Goral K.
)
artykuł:
Wartość odżywcza i jakość sensoryczna chleba bezglutenowego z udziałem preparowanej mąki grochowej i przetworów gryczanych
(
Kulczak M.
,
Blasinska I.
,
Luczak H.
,
Brzozowska M.
)
artykuł:
Właściwości antyoksydacyjne ekstraktów ze sterylizowanej i niesterylizowanej papryki chili
(
Stec M.
,
Kurzeja E.
,
Synowiec-Wojtarowicz A.
,
Gacek J.
,
Pawlowska-Goral K.
)
artykuł:
Wpływ diety niskowęglowodanowej i wysokobiałkowej (LCHP) na profil lipidowy szczurów szczepu Wistar
(
Kostogrys R. B.
,
Franczyk-Zarow M.
,
Maslak E.
,
Wybranska I.
)
artykuł:
Kationy wapnia, magnezu, sodu, potasu w wodach domowych Krakowa i z sieci wodociągowych na terenie Polski - ocena pobrania z wodą
(
Barton H.
,
Folta M.
,
Chlopicka J.
)
artykuł:
Opinia konsumentów o żywności dla diabetyków
(
Piecyk M.
,
Rachocka A.
)
artykuł:
Zawartość tłuszczu oraz cholesterolu w wybranych serach typu gouda występujących na rynku warszawskim
(
Derewiaka D.
,
Wojtach K.
,
Ciecierska M.
,
Druzynska B.
,
Majewska E.
,
Kowalska J.
)
artykuł:
Badanie (in vitro) wpływu interakcji pomiędzy ekstraktami kawy a kwasem askorbinowym i wybranymi polifenolami na ich właściwości antyoksydacyjne
(
Barton H.
,
Folta M.
,
Chlopicka J.
,
Kulawik A.
)
artykuł:
Sposob żywienia mężczyzn uprawiających sporty walki oraz analiza przyjmowanych suplementów i środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego
(
Misiorowska J.
,
Kozlowska L.
)
artykuł:
Wpływ diety wzbogaconej w olej amarantusowy na retencję bioaktywnych składników w organizmach zwierząt doświadczalnych
(
Czaplicki S.
,
Ogrodowska D.
,
Zadernowski R.
)
artykuł:
Wpływ dodatku koncentratu białek łubinu na jakość wyrobów garmażeryjnych z mięsa wieprzowego
(
Danowska-Oziewicz M.
,
Karpinska-Tymoszczyk M.
,
Antoniak L.
,
Draszanowska A.
)
artykuł:
Selen w moczu pacjentek z chorobą Hashimoto przed rozpoczęciem i po zakończeniu suplementacji selenem
(
Kryczyk J.
,
Wietecha-Posluszny R.
,
Blazewska-Gruszczyk A.
,
Slowiaczek M.
,
Zagrodzki P.
)
artykuł:
Spożycie składników mineralnych w dietach dzieci w wieku 10-12 lat - porównanie po 5 latach
(
Stawarska A.
,
Sarnocinska J.
,
Samad F. A.
,
Stawarski T.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Zawartość związków przeciwutleniających w suchych liściach oraz ekstraktach z herbaty żółtej
(
Przygonski K.
,
Wojtowicz E.
,
Zaborowska Z.
,
Korbas E.
,
Remiszewski M.
)
artykuł:
Wpływ syntetycznego i naturalnego przeciwutleniacza oraz obróbki cieplnej na jakość wyrobów z mięsa indyczego
(
Karpinska-Tymoszczyk M.
,
Danowska-Oziewicz M.
,
Draszanowska A.
,
Antoniak L.
)
artykuł:
Żywność dla niemowląt i małych dzieci w aspekcie zmieniającego się prawa żywnościowego
(
Wilska H. M.
,
Weker H.
)
artykuł:
Całoziarnowa mąka owsiana - surowiec do produkcji pieczywa prozdrowotnego
(
Kawka A.
,
Matuszewska A.
,
Podlewska A.
)
artykuł:
Stosowanie niedozwolonych środków wspomagających w sporcie amatorskim
(
Wojciak R. W.
,
Staniek H.
,
Krol E.
,
Suliburska J.
,
Banat A.
,
Marcinek K.
,
Krejpcio Z.
)
artykuł:
Analiza zawartości ołowiu w wybranych winach czerwonych dostępnych na rynku Trójmiasta
(
Stasiuk E.
,
Przybylowski P.
)
artykuł:
Zawartość soli w wybranych koncentratach spożywczych dostępnych na rynku krajowym
(
Zaborowska Z.
,
Dziarska B.
,
Bruch M.
)
artykuł:
Charakterystyka tłuszczów pochodzących z dziczyzny
(
Brys J.
,
Wisniewska H.
,
Ciemniewska-Zytkiewicz H.
,
Brys A.
)
artykuł:
Wpływ procesów przetwarzania na zawartość składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn, Cu) w wybranych surowcach i produktach zbożowych
(
Krejpcio Z.
,
Krol E.
,
Suliburska J.
,
Staniek H.
,
Kawka A.
,
Wojciak R.
,
Marcinek K.
)
artykuł:
Źródła salicylanów w dietach osób dorosłych
(
Gajewska D.
,
Keszycka P.
,
Harton A.
,
Myszkowska-Ryciak J.
)
artykuł:
Wpływ wybranych związków bioaktywnych jabłek na homeostazę oksydacyjno-redukcyjną fibroblastów
(
Synowiec-Wojtarowicz A.
,
Kosciolek A.
,
Kurzeja E.
,
Stec M.
,
Pawlowska G. K.
)
artykuł:
Ocena poziomu wiedzy i świadomości rodziców w kontekście roli soków i napojów w żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym
(
Stankiewicz J.
,
Weckowicz E.
)
artykuł:
Preferencje konsumentów na rynku mrożonej żywności wygodnej
(
Druzynska B.
,
Lukasik M.
,
Majewska E.
,
Kowalska J.
,
Ciecierska M.
,
Derewiaka D.
)
artykuł:
Ocena zawartości szczawianów w różnych rodzajach herbat
(
Brzezicha J.
,
Tkacz M.
,
Grembecka M.
,
Szefer P.
)
artykuł:
Efekty stosowania diety eliminacyjnej w terapii leczniczej alergii i nietolerancji pokarmowej
(
Maciejewska G.
,
Schlegel-Zawadzka M.
)
artykuł:
Wpływ dodatku kompleksu chelatowego miedzi z glicyną na zawartość kwasów organicznych powstających w wyniku procesu fermentacji mąki żytniej
(
Podkowa K.
,
Barton H.
,
Folta M.
,
Dobrowolska-Iwanek J.
)
artykuł:
Ocena jakości sensorycznej nowych potraw z jarmużem (Brassica oleracea)
(
Flaczyk E.
,
Przeor M.
,
Kobus-Cisowska J.
,
Bieganska-Marecik R.
)
artykuł:
Preferencje i częstotliwość stosowania roślin przyprawowych przez mieszkańców województwa małopolskiego - badania pilotażowe
(
Biezanowska-Kopec R.
,
Leszczynska T.
,
Pysz M.
)
artykuł:
Ocena jakości miękiszu chleba bezglutenowego świeżego i przechowywanego w warunkach zamrażalniczych metodami sorpcyjnymi
(
Ruszkowska M.
)
artykuł:
Wpływ prowadzenia winorośli odmiany „Rondo” na stężenie wybranych kwasów organicznych w sokach jej owoców. Część II
(
Dobrowolska-Iwanek J.
,
Kaplan M.
,
Borowy A.
,
Gajdzik E.
,
Zagrodzki P.
)
artykuł:
Zachowania zdrowotne wojskowego personelu lotniczego i podchorążych Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w Dęblinie
(
Baran P.
,
Gazdzinska A.
,
Jagielski P.
,
Jakacka A.
,
Piotrowski M.
,
Wylezol M.
)
artykuł:
Próba oszacowania spożycia kofeiny wśród gimnazjalistów z Przyborowa
(
Blaszczyk E.
,
Piorecka B.
,
Dudek J.
,
Jagielski P.
,
Schlegel-Zawadzka M.
)
artykuł:
Ocena aktywności przeciwdrobnoustrojowej i przeciwutleniającej rozmarynu w modelowym produkcie mięsnym
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Lipinska E.
,
Cegielka A.
,
Chowaniec A.
)
artykuł:
Zachowania żywieniowe dorastającej młodzieży warszawskiej - wybrane aspekty
(
Rutkowska J.
,
Makarewicz-Wujec M.
)
artykuł:
Surowicze stężenia homocysteiny jako czynnik ryzyka niedokrwiennej choroby serca u osób stosujących dietę „optymalną” lub tradycyjną
(
Boleslawska I.
,
Przyslawski J.
)
artykuł:
Wybrane wyróżniki chemiczne, fizyczne i sensoryczne owoców różnych odmian jabłoni
(
Narwojsz A.
,
Bojarska J.
,
Borowska E. J.
)
artykuł:
Analiza porównawcza wybranych zachowań żywieniowych wśród uczniów białostockich szkół średnich
(
Kurianiuk A.
,
Karczewski J.
)
artykuł:
AAMA i GAMA - merkapturowe pochodne akryloamidu i glicydamidu w moczu, jako markery narażenia na akryloamid pochodzący z żywności i dymu tytoniowego
(
Mojska H.
,
Gielecinska I.
)
artykuł:
Wpływ procesu sterylizacji parowej na zawartość związków polifenolowych i aktywność antyoksydacyjną wybranych przypraw
(
Kimsa M.
,
Kurzeja E.
,
Stec M.
,
Synowiec-Wojtarowicz A.
,
Puchalska A.
,
Pawlowska-Goral K.
)
artykuł:
Preferencje i częstość spożycia słodyczy wśród uczniów szkoły podstawowej
(
Misiarz M.
,
Wyka J.
,
Grochowska-Niedworok E.
,
Malczyk E.
,
Zolotenka-Synowiec M.
,
Stecko A.
)
artykuł:
Wpływ prowadzenia winorośli odmiany „Jutrzenka” na stężenie wybranych kwasów organicznych w sokach jej owoców. Część I
(
Kaplan M.
,
Borowy A.
,
Dobrowolska-Iwanek J.
,
Gajdzik E.
,
Zagrodzki P.
)
artykuł:
Stabilność oksydatywna tłuszczu mleka przeżuwaczy w porównaniu z tłuszczem mleka kobiecego
(
Brys J.
,
Wirkowska-Wojdyla M.
,
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Gajda K.
)
artykuł:
Zawartość witaminy C w wybranych deserach, napojach i posiłkach instant dostępnych na rynku krajowym
(
Zaborowska Z.
,
Przygonski K.
)
artykuł:
Oznaczanie aktywności antyoksydacyjnej naparów wodnych z liści morwy białej stanowiących składnik suplementów diety
(
Gryn A.
,
Tadeja A.
,
Bazylak G.
)
artykuł:
Interakcje wybranych leków układu sercowo-naczyniowego z potasem
(
Woltosz A.
,
Zachwieja Z.
,
Pasko P.
)
artykuł:
Ocena stosowania suplementów diety wspomagających odchudzanie u kobiet
(
Karmanska A.
,
Pietrusinska J.
,
Karwowski B.
)
artykuł:
Nektary owocowe z udziałem soku z owoców rokitnika
(
Pilat B.
,
Zadernowski R.
)
artykuł:
Wybrane właściwości zdrowotne produktów przerobu ziarna kakaowego
(
Kowalska J.
,
Majewska E.
,
Druzynska B.
,
Ciecierska M.
,
Derewiaka D.
,
Samorajczyk N.
)
artykuł:
Stopień lubienia wybranych produktów żywnościowych przez dzieci w klasach 1-3 szkół podstawowych w powiecie myślenickim i Krakowie
(
Zwirska J.
,
Schlegel-Zawadzka M.
,
Jagielski P.
,
Bajer M.
,
Styczen A.
)
artykuł:
Ocena sposobu żywienia osób po 50 roku życia
(
Staniek H.
,
Socha M.
,
Krol E.
,
Wojciak R. W.
,
Suliburska J.
,
Marcinek K.
,
Krejpcio Z.
)
artykuł:
Częstotliwość spożycia wybranych produktów zbożowych przez młodzież w wieku 16–18 lat
(
Calyniuk B.
,
Misiarz M.
,
Zolotenka-Synowiec M.
,
Grochowska-Niedworok E.
,
Malczyk E.
,
Wyka J.
,
Filarska M.
)
artykuł:
Ocena wiedzy konsumentów dotycząca zagrożeń zdrowotnych wynikających ze spożywania koncentratów zup
(
Borkowska B.
,
Kazmierczak K.
)
artykuł:
Nutrition habits in boys attending three secondary schools in the Czech Republic
(
Jurikova J.
,
Pluhackova M.
)
artykuł:
Zastosowanie techniki ICP-OES do oceny zawartości wybranych pierwiastków śladowych i toksycznych w odpadowych nasionach owoców jadalnych oraz szyszkach chmielu stosowanych w produkcji żywności
(
Ostrowski J.
,
Skiba A.
,
Dobrowolski R.
)
artykuł:
Wpływ wybranych preparatów ziemniaczanej skrobi opornej typu RS4 na bilans azotowy szczurów doświadczalnych
(
Styczynska M.
,
Figurska-Ciura D.
,
Lozna K.
,
Orzel D.
,
Bronkowska M.
,
Kapelko M.
)
artykuł:
Aktywność antyoksydacyjna i zawartość biopierwiastków w różnych gatunkach i odmianach roślin jagodowych
(
Wojtanowska-Krosniak A.
,
Rodacki T.
,
Gajdzik E.
,
Zagrodnik I.
,
Krol-Dyrek K.
,
Krosniak M.
)
artykuł:
Spożycie likopenu, luteiny i zeaksantyny w wybranej grupie młodych kobiet
(
Myszkowska-Ryciak J.
,
Harton A.
,
Gajewska D.
,
Bawa S.
)
artykuł:
Zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniająca miodów pitnych
(
Majewska E.
,
Czarnecka M.
,
Kowalska J.
,
Druzynka B.
,
Ciecierska M.
,
Derewiaka D.
)
artykuł:
Zachowania żywieniowe kobiet w okresie okołomenopauzalnym
(
Kozirok W.
,
Bialozor M.
)
artykuł:
Porównanie zawartości składników mineralnych (Ca, Mg, Fe, Zn i Cu) w wybranych rodzajach makaronów
(
Krejpcio Z.
,
Krol E.
,
Suliburska J.
,
Wojciak R. W.
,
Staniek H.
,
Adamczewska M.
,
Marcinek K.
)
artykuł:
Nutrigenomika - nowy kierunek nauki o żywieniu
(
Kostogrys R. B.
,
Wybranska I.
)
artykuł:
Zastosowanie testu rancimat do badania potencjału przeciwutleniającego ekstraktów metanolowych uzyskanych z mąki, ciasta i pieczywa pszennego oraz żytniego
(
Faron A.
,
Konopka I.
,
Tanska M.
,
Swedrak A.
)
artykuł:
Jakość tłuszczu w zbożowych produktach dla niemowląt i małych dzieci
(
Wirkowska-Wojdyla M.
,
Brys J.
,
Gorska A.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Klimaszewska A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku ekstraktu herbaty żółtej na wybrane cechy jakościowe kawy palonej
(
Luczak H.
,
Kulczak M.
,
Blasinska I.
,
Dziarska B.
)
artykuł:
Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych
(
Skotnicka M.
,
Ocieczek A.
)
artykuł:
Analiza wybranych zwyczajów żywieniowych pacjentów z tętniakiem aorty brzusznej
(
Karwowska A.
,
Lapinski R.
,
Kurianiuk A.
,
Gacko M.
,
Karczewski J.
)
artykuł:
Wpływ olejów roślinnych na zawartość 7-metyloguaniny w surowicy krwi szczurów
(
Bobrowska-Korczak B.
,
Skrajnowska D.
,
Feder M.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Wiedza kobiet na temat żywieniowych czynników ryzyka rozwoju raka gruczołu piersiowego
(
Malczyk E.
,
Zolotenka-Synowiec M.
,
Calyniuk B.
,
Wyka J.
,
Misiarz M.
,
Majkrzak Z.
)
artykuł:
Ocena jakości wybranych soków i nektarów śliwkowych
(
Worobiej E.
,
Ogrodnik A.
,
Wolosiak R.
)
artykuł:
Wpływ przetworów gryczanych na skład mineralny i wytrzymałość kości szczurów doświadczalnych
(
Lozna K.
,
Styczynska M.
,
Orzel D.
,
Zmijewski M.
,
Bronkowska M.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Charakterystyka własności bioaktywnych i sensorycznych ekstraktu w proszku z ziela karczocha
(
Wojtowicz E.
,
Przygonski K.
,
Korbas E.
,
Remiszewski M.
)
artykuł:
Występowanie nadwagi i otyłości wśród gimnazjalistów z Wrocławia
(
Wyka J.
,
Mazurek D.
,
Broniecka A.
,
Piotrowska E.
,
Bronkowska M.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Zachowania nabywców na rynku produktów tłuszczowych
(
Kondratowicz-Pietruszka E.
)
artykuł:
Opieka farmaceutyczna nad pacjentem ze schorzeniami wątroby - aspekty bromatologiczne
(
Gawlik G.
,
Pasko P.
)
artykuł:
Zastosowanie spektroskopii FT-IR i analizy dyskryminacyjnej do rozróżniania wódek pod względem surowca
(
Sujka K.
,
Reder M.
,
Ciemniewska-Zytkiewicz H.
,
Koczon P.
)
artykuł:
Profil kwasów tłuszczowych, w tym izomerów trans, w wybranych wyrobach cukierniczych
(
Boleslawska I.
,
Kosewski G.
,
Przyslawski J.
)
artykuł:
Wpływ sprzężonych dienów kwasu linolowego na zawartość metabolitów kwasów arachidonowego i linolowego w nerkach szczurów z wywołanymi chemicznie nowotworami
(
Jelinska M.
,
Pyzik J.
,
Bialek A.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku produktów bogatych w substancje bioaktywne na skład i jakość sensoryczną ciastek owsianych
(
Komolka P.
,
Gorecka D.
,
Szymandera-Buszka K.
,
Jedrusek-Golinska A.
,
Dziedzic K.
,
Waszkowiak K.
)
artykuł:
Właściwości funkcjonalne kompleksów beta-laktoglobuliny z palmitynianem retinylu
(
Gorska A.
,
Szulc K.
,
Ostrowska-Ligeza E.
,
Wirkowska M.
,
Brys J.
)
artykuł:
Ocena stanu odżywienia i zachowań zdrowotnych u kobiet ćwiczących jogę
(
Gogojewicz A.
,
Kasprzak Z.
,
Pilaczynska-Szczesniak L.
)
artykuł:
Wiedza młodych dorosłych na temat czynników ryzyka chorób serca
(
Harton A.
,
Marut M.
,
Myszkowska-Ryciak J.
,
Gajewska D.
)
artykuł:
Zawartość pierwiastków w kościach szczurów po doustnym podaniu jonów cynku, miedzi i związków polifenolowych
(
Skrajnowska D.
,
Bobrowska B.
,
Kazimierczuk A.
,
Tokarz A.
)
artykuł:
Wpływ sposobu gotowania mrożonego brokuła i kalafiora na właściwości przeciwutleniające i jakość sensoryczną
(
Narwojsz A.
,
Borowski J.
,
Borowska E. J.
)
artykuł:
Zawartość kompleksu witamin z grupy B w wybranych suplementach diety
(
Czajkowska-Myslek A.
,
Gajewska M.
,
Bartodziejska B.
)
artykuł:
Badanie aktywności antyoksydacyjnej oraz polifenoli w aspekcie jakościowym i ilościowym w kiełkach gryki
(
Chlopicka J.
,
Folta M.
,
Barton H.
,
Sitek A.
)
artykuł:
Wpływ warunków palenia na właściwości antyoksydacyjne i parametry barwy wybranych gatunków kawy
(
Synowiec-Wojtarowicz A.
,
Klis B.
,
Golebiowska A.
,
Malowska M.
,
Kamycki M.
,
Szczesio M.
,
Pawlowska-Goral K.
)
artykuł:
Próba wykorzystania spektroskopii FT-IR do monitorowania jakości mikrobiologicznej orzechów laskowych
(
Lipinska E.
,
Hac-Szymanczuk E.
,
Koczon P.
,
Lachowska W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.