PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2014 | 17 | 2 |
Tytuł artykułu

Bio-productivity of two cultivars of indeterminate tomato plants in the field expressed in the size and structure of the fruit yield

Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
Wydawca
-
Rocznik
Tom
17
Numer
2
Opis fizyczny
http://www.ejpau.media.pl/volume17/issue2/art-03.html
Twórcy
autor
  • Department of Vegetable Crops and Medicinal Plants, University of Life Sciences in Lublin, 58 Leszczynski Street, 20-068 Lublin, Poland
autor
  • State Higher Vocational School in Sandomierz, 13 Schinzl Street, 27-600 Sandomierz, Poland
autor
  • Department of Vegetable Crops and Medicinal Plants, University of Life Sciences in Lublin, 58 Leszczynski Street, 20-068 Lublin, Poland
Bibliografia
  • 1. Borowy A., 2012. Growth and yield of stake tomato under no-tillage cultivation using hairy vetch as a living mulch. Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus, 11/2, 229–252.
  • 2. Borowy A., Komosa A., 2003. Wzrost i plonowanie pomidora w uprawie bezorkowej z użyciem żyta jako rośliny okrywowej i trzykrotnym nawożeniem pogłównym.  [Growth and yield of tomatoes under no-tillage cultivation using rye as cover crop and triple top-dressing]. Folia Hort., Suppl., 1, 425–427 [in Polish].
  • 3. Ashcroft W.J., Fisher P.D., Flett S.P., Aumann C.D., 2003. The effects of grower practice and agronomic factors on the performance of successive tomato crops. Acta Hort., 613 ISHS, 123–129.
  • 4. Battialani A., Biecze B.J., 1994. Effects of irrigation, Ethrel and harvest date on field and quality on processing tomato. Acta Hort., 376 ISHS, 299–302.
  • 5. Buczkowska H., 2001. Ocena wpływu wielokrotności zbioru na plon handlowy owoców kilku odmian papryki ostrej. [ Impact of harvest number on marketable fruit field of several hot pepper cultivars]. Zesz. Nauk. ATR Bydgoszcz, Rol., 234, 46, 21–26 [in Polish].
  • 6. Buczkowska H., Dyduch J., Najda A. 2001. Kształtowanie się niektórych składników chemicznych w owocach papryki ostrej w zależności od odmiany oraz wielokrotności zbioru. [Changes in chemical hot pepper fruit composition depending on cultivar and number of harvests]. Zesz. Nauk. ATR Bydgoszcz. Rol., 234, 46, 33–37 [in Polish].
  • 7. Czarnecki R., 1986. Wyżyna Sandomierska. Część wschodnia. [Sandomiriense Height. East part]. Warszawa [in Polish].
  • 8. Emongor V.E., Macheng B.J., Kefilwe S., 2012. Effects of secondary sewage effluent on the growth development, fruit yield and quality of tomatoes (Lycopersicon lycopersicum (L.) Karten. Acta Hort., 944 ISHS, 29–39.
  • 9. Francke A., 2006. Plonowanie pomidora w nieogrzewanym tunelu foliowym na tle warunków pogodowych. [Yielding of tomato grown in on unheated plastic tunel as dependent upon weather conditions]. Folia Hort. Supl., 1, 113–117 [in Polish].
  • 10. Geisenberg C., Stewart K., 1986. The tomato crop chapman and hall. London, New York.
  • 11. Głowacka B., 2002a. Wpływ barwy światła na ukorzenienie sadzonek pędowych pomidora. [Effect of the light colour on the rooting of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) shoot cuttings].  Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 1 (2), 83–91 [in Polish].
  • 12. Głowacka B., 2002b. Wpływ barwy światła na wzrost rozsady pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) [Effect of the light colour on the grouth of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) trans plant.] Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 1 (2), 93–103 [in Polish].
  • 13. Głowacka B., 2006. Reakcja rozsady pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) na uzupełnienie światła dziennego światłem niebieskim. [Response of the tomato (Lycopersicon esculentum Mill.)  transplant to the daylight supplemented with blue spectrum]. Folia Hort. Supl., 1, 145–149 [in Polish].
  • 14. Hanus-Fajerska E., 2006. Generowanie bioróżnorodności u pomidora uprawnego na drodze organogenezy pośredniej. [Exploiting intermedia te organogenesis to generate biodiversity in greenhause tomato]. Folia Hort. Supl., 1, 166–170 [in Polish].
  • 15. Ho L.C., 2003. Genetic and cultivation manipulation for improving tomato fruit quality. Acta Hort., 613 ISHS, 21–31.
  • 16. Komosa A., Górniak T., 2012. The effect of chloride on nutrient contens in fruits of greenhouse tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) grown in rockwool. Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 11 (5), 43–53.
  • 17. Kowalczyk K., Gajec-Wolska J., Radzanowska J., Marcinkowska M., 2011. Assesment of chemical composition and sensory quality of tomato fruit depending on cultivar and growing conditions. Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus, 10 (4), 133–140.
  • 18. Kozłowska-Szczęsna T., 1957. Badania klimatu lokalnego nad środkową Wisłą (w 1954 roku). [Climate conditions under medium of Vistula River in 1954]. Dokum. Geogr., Warszawa, z. 1 [in Polish].
  • 19. Llorens E., Gallardo A., Garcia-Agustin P., Lapena L., Molina M.I., 2012. Response of tomato crops (Solanum lycopersicum ‘Montecarlo’) to sewage sludge-based compost fertilization. Acta Hort., 933 ISHS, 123–130.
  • 20. Lopez J., Ruiz R.M., Ballesteros R., Ciruelos A., Oritz R., 2001. Color and lycopene content of several commercial tomato varieties at different harvesting dates. Acta Hort., 542 ISHS, 243–247.
  • 21. Machado R.M.A., Bussieres P., Koutsos T.V., Prieto M.H., Ho L.C., 2004. Prediction of optimal harvest date for processing tomato based on the accumulation of daily heat units over the fruit ripening period. J. Horst. Sci. Bio., 79, 3, 452–457.
  • 22. Majkowska-Gadomska J., Wierzbicka B., Arcichowska K., 2012. Yield and quality of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruit harvested from plants grown in mulched soil. Acta Agrob., 65 (4), 149–156.
  • 23. Michalska A., 1994. Czynniki ograniczające rozwój pomidora polowego i metody ich eliminacji. [The factors limiting development of field tomato and methods of their elimination]. Hodowla i nasiennictwo roślin ogrodniczych. Poznań, 246–248 [in Polish].
  • 24. Nichols M.A., Fisher K.J., Davis S.I., Julian A.P., Pan H.Y., 1999. Improving the efeciency of process tomato cultivar evaluation trials. Acta Hort., 487 ISHS, 183–189.
  • 25. Nowaczyk P., Nowaczyk L., 2006. Zawartość galarety w owocach niedojrzewających mutantów pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.). [Jelly content in fruits of not maturing mutants of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.)]. Folia Hort. Supl., 1, 33–37 [in Polish].
  • 26. Piróg J., Komosa A., 2006. Plonowanie pomidora szklarniowego uprawianego w wełnie mineralnej i podłożach organicznych z zastosowaniem fertygacji. [Yielding of greenhouse tomato grown in rockwool and organic root media with the use of fertigation]. Folia Hort. Supl., 1, 65–69 [in Polish].
  • 27. Rożek E., 2007. Czynniki i cechy kształtujące jakość owoców pomidora oraz ich przydatność do mrożenia. [The factors and the features formative to the quality and freezing usefulness of tomato fruits]. Rozprawy Naukowe AR Lublin, 319, 1–89 [in Polish].
  • 28. Rożek E., Dyduch J., 1998. Influence of the dynamic of seed sprouting on the differentiation of morphological features of tomato seedlings. Acta Agrobotanica, 51, 2 (1–2), 11–21.
  • 29. Rożek E., Nurzyńska-Wierdak R., Kosior M., 2011. Quality and structure of single harvest tomato fruit field. Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus, 10 (3), 319–329.
  • 30. Rożek E., Nurzyńska-Wierdak R., Kosior M., 2012. The yield structure and technological traits of fruits of several sweet pepper cultivars from a single harvest. Acta Sci. Pol. Hortorum Cultus, 11 (5), 31–42.
  • 31. Rumpel J., 1983. Bezpośredni wysiew pomidorów – nowa technologia uprawy. [Directly sowing of tomatoes seeds – new technology of cultivation]. Nowości   Warzywnicze, Skierniewice – Instytut  Warzywnictwa, 13, 5–11 [in Polish].
  • 32. Suszyna J., 2005. Uwarunkowania klimatyczne uprawy pomidora polowego w rejonie Sandomierza. [Climate conditions in field tomato growing in Sandomierz region.] Acta Agrophysica, 6 (1), 237–249 [in Polish].
  • 33. Suszyna J., 2006. Wpływ ekstremalnych warunków wilgotnościowych na plonowanie pomidora w uprawie polowej. [Influence of extreme moisture conditions on yielding of tomato in field cultivation]. Folia Hort. Suplement, 2, 181–185 [in Polish].
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-c7fc2323-9b6c-4fc8-9bd0-fd7f376689bb
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.