PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 01 |

Tytuł artykułu

Enzymatyczna hydroliza składników bobiku

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

01

Opis fizyczny

s.18-20,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Inżynierii i Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
  • Instytut Inżynierii i Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

  • 1. BEDNARSKI W.: Zesz. Nauk. ART Olszt. Techn. Żyw. 1979, 14, 3-71.
  • 2. BUDSŁAWSKI J., DRABENT Z.: Metody analizy żywności WNT, Warszawa 1972.
  • 3. BHATTY R. S.: Ceral Chem. 1972, 49, 729.
  • 4. CHERYAN M. SCHLESSER J. E.: Food Sci. and Tech., 1978, 11, 65.
  • 5. CRIPS D. E.: Nutr. and Food Sci., 1978, 36, 9.
  • 6. DE CLERCK J.: Lehrbuch der Brauerei. Berlin 1954, 2, 731.
  • 7. DYLKOWSKI W.: Praca zbiorowa. Kontrola chemiczno-techniczna produkcji słodu i piwa. WPLiS, Warszawa 1959.
  • 8. KAKADE M. L., RACKIS J. J., Mc. CHEE E., PUSKI G.: Cereal Chem., 1974, 51,376.
  • 9. KAKADE M. L.: Agricult. Food. Chem., 1976,22,99.
  • 10. KOZŁOWSKA M., TROSZYŃSKA A.: Roczn. Nauk Roln., 1977, A-102, 19.
  • 11. KRAUZE S., BOŻYK Z., PIEKARSKI L.: Podręcznik laboratoryjny analityka żywnościowego. PZWL, Warszawa 1966.
  • 12. PAPROCKI S.: Bobik. PWRiL, Warszawa 1972.
  • 13. PIKIELNA N.: Przem. Spoż. 1972, 26, 381.
  • 14. PLUSZYŃSKI E., BOGDACH J.: Metody badania żywności wg norm. PWE, Warszawa 1967.
  • 15. PORTER J. W., ROLLS B. A.: Proteins in human nutrition. Academic Press. New York and London 1973.
  • 16. RAKOWSKA M„ SZKIŁŁDZIOWA W., KUNACHO- WICZ H.: Biologiczna wartość białka żywności. WNT, Warszawa 1978.
  • 17. RUTKOWSKI A., KOZŁOWSKA H.: Preparaty żywnościowe z białka roślinnego. WNT Warszawa 1981.
  • 18. RUTKOWSKA M.: Praca zbiorowa. Wybrane metody badania składu i wartości odżywczej żywności. PZWL, Warszawa 1981.
  • 19. SOSULSKI F.W., YOUNGS C. G.: J. Am. Oil Chem. Soc., 1979, 56, 292.
  • 20. ŚWIĘCICKI W., ŚWIĘCICKI W. K.: Rośliny strączkowe źródłem białka paszowego. PWRiL,Warszawa 1981.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-c1ecf613-9d6e-43e7-9355-5947c79eda45
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.