Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1988
|
42
|
01
|
Tytuł artykułu
Enzymatyczna hydroliza składników bobiku
Autorzy
Tomasik J.
,
Bednarski W.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1988
Tom
42
Numer
01
Opis fizyczny
s.18-20,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Tomasik J.
Instytut Inżynierii i Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
Bednarski W.
Instytut Inżynierii i Biotechnologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
1. BEDNARSKI W.: Zesz. Nauk. ART Olszt. Techn. Żyw. 1979, 14, 3-71.
2. BUDSŁAWSKI J., DRABENT Z.: Metody analizy żywności WNT, Warszawa 1972.
3. BHATTY R. S.: Ceral Chem. 1972, 49, 729.
4. CHERYAN M. SCHLESSER J. E.: Food Sci. and Tech., 1978, 11, 65.
5. CRIPS D. E.: Nutr. and Food Sci., 1978, 36, 9.
6. DE CLERCK J.: Lehrbuch der Brauerei. Berlin 1954, 2, 731.
7. DYLKOWSKI W.: Praca zbiorowa. Kontrola chemiczno-techniczna produkcji słodu i piwa. WPLiS, Warszawa 1959.
8. KAKADE M. L., RACKIS J. J., Mc. CHEE E., PUSKI G.: Cereal Chem., 1974, 51,376.
9. KAKADE M. L.: Agricult. Food. Chem., 1976,22,99.
10. KOZŁOWSKA M., TROSZYŃSKA A.: Roczn. Nauk Roln., 1977, A-102, 19.
11. KRAUZE S., BOŻYK Z., PIEKARSKI L.: Podręcznik laboratoryjny analityka żywnościowego. PZWL, Warszawa 1966.
12. PAPROCKI S.: Bobik. PWRiL, Warszawa 1972.
13. PIKIELNA N.: Przem. Spoż. 1972, 26, 381.
14. PLUSZYŃSKI E., BOGDACH J.: Metody badania żywności wg norm. PWE, Warszawa 1967.
15. PORTER J. W., ROLLS B. A.: Proteins in human nutrition. Academic Press. New York and London 1973.
16. RAKOWSKA M„ SZKIŁŁDZIOWA W., KUNACHO- WICZ H.: Biologiczna wartość białka żywności. WNT, Warszawa 1978.
17. RUTKOWSKI A., KOZŁOWSKA H.: Preparaty żywnościowe z białka roślinnego. WNT Warszawa 1981.
18. RUTKOWSKA M.: Praca zbiorowa. Wybrane metody badania składu i wartości odżywczej żywności. PZWL, Warszawa 1981.
19. SOSULSKI F.W., YOUNGS C. G.: J. Am. Oil Chem. Soc., 1979, 56, 292.
20. ŚWIĘCICKI W., ŚWIĘCICKI W. K.: Rośliny strączkowe źródłem białka paszowego. PWRiL,Warszawa 1981.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-c1ecf613-9d6e-43e7-9355-5947c79eda45
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.