PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 454 | 2 |

Tytuł artykułu

Termodynamiczne możliwości uzyskania optymalnej wilgotności względnej powietrza w chłodni

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Na podstawie analizy przemian powietrza obiegowego w chłodni wyznaczono graniczne temperatury chłodzenia, dla uzyskania optymalnej wilgotności względnej podczas przechowywania produktów ulegających intensywnej transpiracji.
EN
Relative air humidity in a cold store depends on the storing temperature and air temperature after cooling down in a cooler. The dependences have been given in form of equations, in the Table and in the Diagram. Optimum relative air humidity can be attained for each storing temperature by selecting proper temperature at the cooler outlet. Satisfactory relative air humidity for storing fruit and vegetables can be attained after adequate limitation of the difference between the storing temperature assumed and that after cooling down.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

454

Numer

2

Opis fizyczny

s.569-575,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
autor

Bibliografia

  • [1] HÄUSSLER W. 1970. Zastosowanie wykresu i-x w inżynierii sanitarnej, Arkady, Warszawa: 127-140.
  • [2] LIS H., WUJEC M. 1989. An Estimation of Quantitative and Qualitative Changes in Carrots Stored in Differentiated Temperature and Humidity Conditions. Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska Lublin- Polonia Sectio E. VOL. XLIV. 30: 255-265.
  • [3] LIS H., LIS T. 1997. Quantitative and Qualitative Changes of Apples in Relation to Relative Humidity of the Air and the Time of Storage. Annales Universitas Lublin-Polonia Sectio EEE VOL: 41-51.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-bdf91000-de73-422e-99f1-b04d0a30e076
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.