PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1965 | 9 | 1-2 |

Tytuł artykułu

Morphological, biochemical and pathogenic properties of inland pasteurella multocida strains

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

9

Numer

1-2

Opis fizyczny

p.11-17,ref.

Twórcy

  • Chair of Microbiology, Veterinary Faculty, Graduate School of Agriculture, Lublin, Poland
  • Department of Technology and Control of Veterinary Drugs, The Veterinary Research Institute in Pulawy, Pulawy, Poland

Bibliografia

  • 1. Bain R. V. S.: Brit. Vet. J., 111, 492, 1955.
  • 2. Bukowski K.: Zesz. Probl. Post. Nauk. Rol., 33, 27, 1961.
  • 3. Carter G. R., Eyrne L. J.: Cornell Vet., 43, 223, 1953.
  • 4. Carter J. R.: Am. J. Vet. Res., 18, 437, 1957.
  • 5. Carter J. R., Bain R. V. S.: Vet. Rev. and Annot., 6, 2, 105, 1960.
  • 6. Dąbrowski T., Daszkiewicz J.: Med. Wet., 8, 537, 1951.
  • 7. Das M. S.: J. Comp. Path., 63, 288, 1958.
  • 8. Dhanda M. R.: Ind. Vet. J., 36, 37, 1959.
  • 9. Hudson J. R.: Bull. Off. Int. Epiz., 42, 267, 1954.
  • 10. Khalifa J. A. B.: quouted with Hudson J. R., ex A. W. Stableforth, J. A. Galloway: Diseases due to bacteria - London, Vol. II, 416, 1959.
  • 11. Lyttle P. A., Lyon B. M.: as above, 417, 1959.
  • 12. Namioka S., Murata M.: Cornell Vet., 51, 522, 1961.
  • 13. Ochi Y.: Bull. Off. Int. Epiz., 38, 226, 1952.
  • 14. Roberts R. S.: J. Comp. Path., 57, 261, 1947.
  • 15. Rosenbusch C. T., Merchant J. A.: J. Bact., 37, 69, 1939.
  • 16. Schneider L.: Acta Vet. Hung., Vol. I, No. 1, 1948.
  • 17. Sołtys M.: Pamiętniki PINGW w Puławach, 2, 58, 1938.
  • 18. Stamatin N.: Bull. Off. Int. Epiz., 50, 212, 1958.
  • 19. Tereszczuk S.: Typowanie szczepów gatunku Pasteurella multocida in print with „Postępy Mikrobiologii”, 1965.
  • 20. Wawrzkiewicz J.: Med. Wet., 5, 285, 1961.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-b96a738b-c8c2-41a5-8c7e-3fb2db0486db
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.