PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | 1 |

Tytuł artykułu

Przegląd, systematyka i analiza metod mycia

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Review, scheme and cleaning methods analysis

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule uporządkowano i zaproponowano klasyfikację zakresu działań, metod i obiektów, dotyczących mycia w przemyśle spożywczym. Zestawiono i scharakteryzowano obiekty poddawane myciu. Uporządkowano metody i techniki mycia ze względu na sposób i czynniki oddziaływania, organizację procesu, stosowany sprzęt i wyposażenie techniczne oraz sposób realizacji procesu mycia. Opracowane zestawienia i klasyfikację zobrazowano graficznie.
EN
In this work a scope of activities, methods and objects for cleaning in the food industry was classified and organized. An objects subjected to cleaning was presented and characterized. A cleaning methods and techniques w ere sorted, because of the manner and impact factors, the process organization, used technical equipment and method of the cleaning process implementation. A developed compilations and classification were illustrated graphically.

Wydawca

-

Rocznik

Numer

1

Opis fizyczny

s.5-10,rys.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, Koszalin

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-b4bcd15f-9eff-43d2-b5bc-cc96e98ffb59
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.