PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 03 | 1 |

Tytuł artykułu

Salmonella spp. in retail eggs

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
An investigation of food poisoning cases caused in our country by Salmonella spp has been carried out by the Sanitary and Epidemiological Station, in recent years. It has show that the majority of foci of this disease is related to the consumption of foods containing hen eggs which had not undergone heat treatment, such as mayonnaise, creams, ice cream and other products. The world egg production amounts to 400 billion; in Poland, it reaches the level of about 8 billion per year. Six hundred eggs purchased in 30 local markets in Olsztyn, Poland, were examined in respect to the presence of Salmonella spp. between June and September 1997. Salmonella spp. was not found on the shells or inside the eggs.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

03

Numer

1

Opis fizyczny

p.77-79

Twórcy

autor
  • Warmia and Masuria University of Olsztyn, 10-957 Olsztyn, Kortowo II, Poland

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-f50ff958-bd63-4330-aa06-eb8a7e0a916c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.