Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
2001
|
10
|
1
|
Tytuł artykułu
Chlodnictwo i gospodarka zywnosciowa swiata u progu XXI wieku. Czesc III: Chlodnictwo i swiatowa gospodarka rybna oraz podsumowanie i wnioski
Autorzy
Kaminski W
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule wykazuje się jak wielką rolę odgrywa chłodnictwo i zamrażalnictwo w światowej gospodarce rybnej oraz wyżywieniu świata.
EN
The autor shows how great role plays refrigeration and freezing in worldwide fishing industry and nutrition.
Słowa kluczowe
PL
bezpieczenstwo zywnosciowe
gospodarka rybacka
lancuch chlodniczy
swiat
produkcja
rezerwy zywnosciowe
handel
przemysl spozywczy
wiek XXI
polowy ryb
dane statystyczne
spozycie zywnosci
mrozonki
wyzywienie ludnosci
demografia
gospodarka zywnosciowa
zywnosc mrozona
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2001
Tom
10
Numer
1
Opis fizyczny
s.45-47,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Kaminski W
Bibliografia
1. Thevenot R.: A history of refrigeration in the world, IIR 1978.
2. Lorentzen G.: The cycle “Refrigeration for development”.
3. Scandinavian Refrigeration 1985.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-f4840a58-693a-4b74-a5de-0e0caa434f20
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.