PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

1994 | 39 | 2 |

Tytuł artykułu

Food composition of red fox in the Tatra National Park

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
Food composition of the red fox Vulpes vulpes (Linnaeus, 1758) was analysed on the basis of 144 scats found in the Tatra National Park (1270-2100 m a.s.l.), Poland. The most important kind of food were small and medium mammals (54% and 43%, respectively). Pine voles were the staple food in the group of determined small mammals, within determined medium mammals the most important was the marmot. Refuse left by tourists occured in every sixth scat. Most intensively used by foxes were habitats situated at the altitude of 1401-1600 m a.s.l., probably due to favourable food and shelter conditions offered by this zone.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

39

Numer

2

Opis fizyczny

p.209-214

Twórcy

autor
  • Warsaw Agricultural University, Rakowiecka 26-30, 02-528 Warsaw, Poland

Bibliografia

  • Doncaster C. P. and Macdonald D. W. 1991. Ecology and ranging behaviour of red foxes (Vulpes vulpes), in the city of Oxford. Hystrix 3: 11-20.
  • Dziurdzik B. 1973. Key to the identification of hairs of mammals from Poland. Acta zool. Cracov. 18: 73-91.
  • Gąsienica-Byrcyn W. 1975. Lis w Tatrach. Łowiec pol. 22-24: 10.
  • Goszczyński J. 1974. Studies of the food of foxes. Acta theriol. 19: 1-18.
  • Goszczyński J. 1986. Diet of foxes and martens in central Poland. Acta theriol. 36: 491-506.
  • Heptner V. G. and Naumov N. P., eds 1967. Mlekopitjuśćije Sovetskovo Sojuza. II. Morskije korovy i hiśćnyje. Vyssaja Śkola, Moskva: 1-939.
  • Jędrzejewski W. and Jędrzejewska B. 1992. Foraging and diet of the red fox Vulpes vulpes in relation to variable food resources in Białowieża Nat. Park, Poland. Ecography 15: 212-220.
  • Kotovśćikova M. 1936. Nekotoryje dannyje po zimnemu pitanju gornokrymskoj lisicy. Sb. Krymsk. gos. zapoviedn., 1. Nauz. tr. gos. zapoviedn. 2. Kożena I. 1988. Diet of the red fox (Vulpes vulpes) in agrocenosis in southern Moravia. Acta Sc. Nat., Brno 22: 1-24.
  • Leinati L., Grimaldi E., Mandelli G. and Videsot R. 1961. Indagini sulle abitudini alimentari della Volpe del Parco Nazionzle del Gran Paradiso. Contr. Scient. PNGP, Torino, 123: 1-24.
  • Lockie J. 1959. The estimation of the food of foxes. J. Wildl. Manage. 23: 224-227.
  • Losikariev G. A. 1970. Pitanje kavkazkoj lisicy (Vulpes vulpes caucasica) v priedgorjach Sieviernogo Kavkaza. Zool. Z. 49: 903-906.
  • Pielowski Z. 1976. The role of foxes in the reduction of the European hare population. [In: Ecology and management of European hare population. Z. Pielowski and Z. Pucek, eds]. PWRiL, Warsaw: 135-148.
  • Rosa P., Brangi A. and Gola L. 1991. Food of the fox (Vulpes vulpes) in a mountain area of Northern Apenines. Hystrix 3: 91-94.
  • Rzebik-Kowalska B. 1972. Studies on the diet of carnivores in Poland. Acta. zool. Cracov. 17: 415-506.
  • Zelina V. 1985. Kamziku v nàrodnom parku Nizke Tatry. Polov. a Ryber. 37: 18.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-ee0985be-9efd-47c5-a510-bd093625e0a7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.