PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | 57 | 11 |

Tytuł artykułu

Dieta srodziemnomorska w profilaktyce choroby niedokrwiennej serca

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

57

Numer

11

Opis fizyczny

s.20-21,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Zakład Profilaktyki Chorób Żywieniowozależnych z Poradnią Chorób Metabolicznych, Instytut Zywnosci i Zywienia, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Hertog M. L., Kromhout D. i wsp.: 1995. Flavonoid intake and long-term risk of coronary heart disease and cancer in the Seven Countries Study. Arch. Intern. Med., vol. 155,381-386.
  • [2] Keys A.: 1970. Coronary heart disease in seven countries. Circulation, vol. XLI, nr 4, suppl. I,I-1- I-195.
  • [3] Kromhout D.:1989. Food consumption patterns in the 1960s in seven countries. Am. J. Clin. Nutr. 449, 889-94.
  • [4] Szostak W. B., Cichocka A., Cybulska B.: 2000. Zdrowa dieta śródziemnomorska. Comes, Warszawa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-ec5bf6fe-6436-471b-acae-30e00857018f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.