PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 52 | 05 |

Tytuł artykułu

Falszywy ocet na polskim rynku

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Omówiono procesy otrzymywania octu i syntetycznego kwasu octowego oraz wynikające stąd różnice w składzie i wartości żywieniowej octu otrzymanego na drodze fermentacji oraz octu fałszywego, otrzymywanego przez rozcieńczenie syntetycznego kwasu octowego. Stwierdzono, że niezbędne jest pilne podjęcie odpowiednich prac zmierzających do eliminacji nieuczciwej konkurencji z gospodarczego życia kraju i fałszywych produktów z rynku.
EN
Processes of making of vinegar and of synthetic acetic acid and differences in composition and nutritional value between vinegar, made by fermentation, and false vinegar, made from synthetic acetic acid by its dilution, resulting from there, were discussed. There was suggested urgent undertaking of tasks conducting to reject unfair competition and false products from Polish market.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

52

Numer

05

Opis fizyczny

s.36-38

Twórcy

autor
  • Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno-Spozywczego, ul.Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-ec56de35-fdbb-43a0-9942-a5debb72f6ba
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.