PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 41 | 10 |

Tytuł artykułu

Zastosowanie enzymow Gist-brocades w przetworstwie jablek

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W ciągu ostatnich lat konsumpcja soków owocowych wykazuje stałe tendencje wzrostowe, co zmusza producentów do przerabiania coraz większej masy owoców przy jednoczesnym obniżaniu kosztów produkcji, wymuszonym rosnącą konkurencją. Z drugiej strony finalny odbiorca oczekuje produktów o wysokiej jakości i stabilności w długim okresie przechowywania. Realizacja tego ambitnego zadania, jakim jest znalezienie kompromisu między wysoką wydajnością procesu i produkowaniem dobrych soków po niskiej cenie, stała się możliwa między innymi dzięki stosowaniu enzymów na różnych etapach procesu technologicznego. Podążając za potrzebami i oczekiwaniami producentów soków, Gist-brocades pracuje nad ciągłym udoskonalaniem swoich produktów, adaptując je do warunków technologicznych i stosowanych procesów przemysłowych. Nasza firma, badając od wielu lat procesy biochemiczne zachodzące przy udziale enzymów, biologicznych katalizatorów pozyskiwanych na skalę przemysłową z pleśni Aspergillus Niger, opracowała preparaty enzymatyczne spełniające w najwyższym stopniu wymagania nowoczesnej technologii produkcji soków.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

41

Numer

10

Opis fizyczny

s.40-42,tab.,wykr.

Twórcy

autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-e78008c1-0990-40e0-8ef8-90e98c8c424f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.