PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1997 | 51 | 10 |

Tytuł artykułu

Zarzadzanie jakoscia w przedsiebiorstwach przemyslu spozywczego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Artykuł stanowi próbę oceny badań ankietowych z zakresu zarządzania jakością, przeprowadzonych przez Autorkę w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w 1996 r. Autorka wykazuje widoczny rozdźwięk w pojmowaniu jakości między poszczególnymi działaniami przedsiębiorstwa. Świadczy to o powszechności tradycyjnej struktury organizacyjnej firm i obecności wewnętrznych barier.
EN
The paper is an attempt to evaluate how the enterprises of food industry understand the problem of quality in the competitive processes and what is the degree of complexity of quality management. The Authoress shows a visible difference in understanding of quality, existing between the particular divisions of the enterprise. It is an evidence of general existence of traditional organizational structure in the companies and of internal barriers.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

51

Numer

10

Opis fizyczny

s.43-44,46,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Handlowa, al.Niepodleglosci 162, 02-554 Warszawa

Bibliografia

  • [1] Kulczycka D.: 1996. Jakość żywności widziana oczami konsumentów. Przem. Spoż., 6, 40.
  • [2] Małysz J., Piechula B.: 1996. Marketingowe zarządzanie a zarządzanie ryzykiem z tytułu odpowiedzialności za produkt. Przem. Spoż., 5, 18-20.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-e5484cc6-3ce9-47d5-9d05-248b56420afd
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.