PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | 47 | 10 |

Tytuł artykułu

Higiena produkcji.Czesc I.Zagadnienia ogolne

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono znaczenie higieny produkcji w technologii żywności, jej organizację i system analizy ryzyka w krytycznych punktach kontrolnych (HACCP). Podano zasady wyboru krytycznych punktów kontrolnych. Wymieniono i szczegółowo omówiono źródła skażeń żywności tj. surowiec, linia produkcyjna i otoczenie linii produkcyjnej. Zwrócono uwagę na rolę mechanizacji i automatyzacji w tworzeniu właściwych warunków produkcji.
EN
Hygiene in food processing, its organization and Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) are discussed in the paper. Bases for choice of critical control points are described. Sources of contamination of food are thoroughly discussed, i.e. raw material, processing line and surroundings of the processing line. Some emphasis is given to the role of mechanization and automation in hygienic management of food processing

Wydawca

-

Rocznik

Tom

47

Numer

10

Opis fizyczny

s.275-276

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego,Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-e392b5aa-fb02-4044-b57a-7f9f205ba48f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.