PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | 47 | 06 |

Tytuł artykułu

Niektore zagadnienia jakosci zywnosci ekologicznej

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono warunki produkcji żywności ekologicznej, jej cechy chemiczne oraz jakość odżywczą i zdrowotną, a także przepisy dotyczące znakowania i kontroli. Podkreślono znaczenie kontroli warunków produkcji a nie jakości produktów końcowych.
EN
Conditions for ecological food production, chemical properties and nutritional quality of such food as well as regulations concerning labelling and control are presented in the paper. The importance of production conditions control, paralelly to control of quality of final products, was stressed

Wydawca

-

Rocznik

Tom

47

Numer

06

Opis fizyczny

s.148-149,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego,ul.Rakowiecka 28/30,Warszawa

Bibliografia

  • [1] Baryłko-Pikielna N., S. Tyszkiewicz: Chemiczne skażenia żywności. Stan i źródła, Komitet Technol. Chem. Żywn., PAN, 1991.
  • [2] Klein G., Rabe H.J., Weiss H.: Lebensmittelrecht, Behr's Verlag 1991.
  • [3] Peter J.: Die Präparate der Biologisch-Dynamische Wirtschaftsweise, Berichte Bundesforschungsanstalt fär Ernährung, Karlsruhe, 1991.
  • [4] Zbiorowe, Organically Grown Foods, Food Technol., 1990, 44, 123.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-dee1ce24-ce61-46f3-acba-93b1d4cf7b42
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.