PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 60 | 10 |

Tytuł artykułu

Instrumentalne metody okreslania dojrzalosci fermentowanych produktow mlecznych

Warianty tytułu

EN
Instrumental methods for estimation of ripeness of fermented dairy products

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono główne kierunki przemian biochemicznych zachodzących podczas dojrzewania fermentowanych produktów mlecznych. Wskazano instrumentalne metody jakościowego i ilościowego określania tych przemian, co w połączeniu z wielowymiarową analizą danych może służyć monitorowaniu dojrzałości produktów fermentowanych.
EN
This review presents the main biochemical changes that take place during ripening of fermented dairy products. Instrumental methods for qualitative and quantitative estimation of mentioned processes are described. Multidimensional data analysis can be used for monitoring of ripeness of fermented products.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

60

Numer

10

Opis fizyczny

s.40,42-43

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-de9e3313-5ab3-4287-9503-aa489c9d3745
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.