PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 12 | 4 |

Tytuł artykułu

Rearing of sea trout fry [Salmo trutta trutta L.] - as potential stocking material, with living zooplankton and dry prepared food

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN

Wydawca

-

Rocznik

Tom

12

Numer

4

Opis fizyczny

http://www.ejpau.media.pl/volume12/issue4/art-14.html

Twórcy

  • University of Szczecin, Z. Felczaka 3C, 71-714 Szczecin, Poland
autor

Bibliografia

  • 1. Amundsen P.A., Gabler H.M., 2008. Food consumption and growth of Atlantic salmon parr in subarctic rivers: empirical support for food limitation and competition. J. Fish. Biol. 73, 250–261.
  • 2. Bartel R., 2001. Return of salmon back to Polish waters. Ecohydrol. Hydrobiol. 3, 337–392.
  • 3. Brett J.R., 1971. Satiation time, appetite and maximum food intake of sockeye salmon (Oncorhynchus nerka). J. Fish. Res. Bd. Can. 28, 409–415.
  • 4. Cunjak R.A., Therrien J., 1998. Inter – stage survival of wild juvenile Atlantic salmon, Salmo salar L. Fish. Manag. Ecol. 5, 209–229.
  • 5. Chełkowski Z., 1990. Biological characteristics of one – year – old Sea trout Salmo trutta L. grown fry released into the stream Osówka. Acta Ichthyol. Piscat. 21(1), 45–58.
  • 6. Chełkowski Z., 1993. Spływanie smoltów troci wedrownej wyrosłej z narybku w potoku Osówka [Flowing of migratory smolts sea trout, which grew from fry in the Osówka stream]. Zesz. Nauk. AR Szczecin, Ryb. Morsk. 20, 156–161 [in Polish].
  • 7. Chełkowski Z., Chełkowska D., 1981. Stopień przeżycia młodzieży troci (Salmo trutta L.) od wsiedlenia wylęgu do smoltyzacji w zlewni Mołstowej [Survival of young fish of sea trout (Salmo trutta L.) from stocking of hatch to smoltification in drainage area of the Mołstowa river]. Streszczenia doniesień Sesji Naukowej. Główne kierunki badań Wydziału Rybactwa Morskiego i Technologii Żywności w latach 1970–1980. Szczecin, maj 1981 [Scientific Session. Main ways of examinations in Faculty of Sea Fisheries and Food Technology in 1970–1980. Szczecin, May 1981]. 105–107 [in Polish].
  • 8. Czerniawski R., 2004. Zooplankton exported from lake Adamowo (NW Poland). Zool. Pol. 49, 129–147.
  • 9. Czerniawski R., Czerniejewski P., 2007. Rearing sea trout (Salmo trutta m. trutta L., 1758) fry for stocking fed on zooplankton caught in the outlets of natural and artificial bodies of water. Acta Sci. Pol., Pisc. 6, 15–30.
  • 10. Dave G., 1989. Experiences with wastewater-cultured Daphnia in the start-feeding of rainbow trout (Salmo gairdneri). Aquaculture 79, 337–343.
  • 11. Dąbrowski K., 1984. The feeding of fish larvae: present 'state of the art' and perspective's. Reprod. Nutr. Dev., 24, 807–823.
  • 12. Domagała J., Bartel R., 1997. Przeżycie i wzrost podchowanego i żerującego wylęgu łososia wypuszczonego do małych cieków [Survival and growth of the reared and wild hatch of salmon released to small streams]. Kom. Ryb. 1, 34–38 [in Polish].
  • 13. Domagała J., Bartel R., 1999. Summer fry smolt – survival of Salmon (Salmo salar) stocked into River Gowienica – 87-th Statutor Meeting ICES, Stockholm, Sweden ICES, CM 1999/ In: 02: 1–4, Heath of Welfare Cultivated Aquatic Animals.
  • 14. Goryczko K., 1979. Kwiecień w gospodarstwie pstrągowy [April in trout farm]. Gosp. Ryb. 3, 16–19 [in Polish].
  • 15. Goryczko K., 2001. Pstrągi. Chów i hodowla [Trouts. The rearing and breeding]. IRŚ. Olsztyn [in Polish].
  • 16. Grudniewska J., Dobosz S., Goryczko K., 2007. Podchów larw lipienia europejskiego (Thymallus thymallus L.) przeprowadzony w Zakładzie Hodowli Ryb Łososiowatych w Rutkach [Grayling (Thymallus thymallus L.) fry rearing in The Rutki Department of Salmonid Research]. Rocz. Nauk. PZW 20, 127–136. [in Polish].
  • 17. Jokikokko E., Kallio-Nyrberg I., Saloniemi I., Julita E., 2006. The survival of semi-wild, wild and hatchery-reared atlantic salmon smolts of the Simojoki River in the Baltic Sea. J. Fish. Biol. 68, 430–442.
  • 18. Jorgensen L., Halvorsen M., Amundsen P.A., 2000. Resource partitioning between lake – dwelling Atlantic salmon (Salmo salar L.) parr, Brown trout (Salmo trutta L.) and Arctic charr (Salvelinus alpinus L.). Ecol. Freshwat. Fish. 9, 202–209.
  • 19. Kahilainen K., Lehtonen H., 2002. Brown trout (Salmo trutta L.) and Arctic charr (Salvelinus alpinus L.) as predators on three sympatric Whitefish (Coregonus lavaretus L.) forms in the subarctic Lake Muddusjarvi. Ecol. Freshwat. Fish. 11, 158–167.
  • 20. Kibria G., Nugegoda D., Fairclough R., Lam P., Bradley A., 1999. Utilization of wastewater-grown zooplankton: Nutritional quality of zooplankton and performance of Silver perch Bidyanus bidyanus (Mitchell 1838) (Teraponidae) fed on wastewater-grown zooplankton. Aquacult. Nutr. 5, 221–227.
  • 21. Lazzaro X., 1987. A review of planktivorous fishes: Their evolution, feeding bahaviours , selectivities, and impacts. Hydrobiologia 146, 97–167.
  • 22. Łuczyński M., Zaporowski R., Golonka J., 1986. Rearing of european grayling (Thymallus thymallus L.) larvae using dry and live food. Aquacult. Fish. Managmt., 17, 275–280.
  • 23. Marmulla G., Rosch R., 1990. Maximum daily ratio of juvenile fish fed on living natural zooplankton . J. Fish. Biol. 36, 789–801.
  • 24. McKeown B.A., Bates D.J., 2003. Growth in stream – stocked juvenile hatchery – reared coastal cutthroat trout (Oncorhynchus clarki clarki) and the implications for wild populations. Congres Salmonid Smoltification. International Workshop No6, Westport , Irlande, 3 September 2001, 215–228.
  • 25. Meeren T., Olsen E.R., Hamre K., Fyhn J.H., 2008. Biochemical composition of copepods for evaluation of feed production of juvenile marine fish. Aquaculture 274, 375–379.
  • 26. Morrison B.R.S., 1983. Observations on the food of juvenile Atlantic salmon, Salmo salar L, reared in a Scottish loch. J. Fish. Biol. 23, 305–313.
  • 27. Munilla-Moran R., Stark J.R., Barbout A., 1990. The role of exogenous enzymes in digestion in cultured turbot larvae (Scophthalamus maximus L.). Aquaculture 88, 337–350.
  • 28. Nilssen J.P., Waervagen S.B., 2002. Intensive fish predation: an obstacle to biological recovery following liming of acidified lakes? J. Aquat. Ecosyst. Stress Recov. 9, 73–84.
  • 29. Ogino C., 1963. Studies on the chemical composition of some natural foods of aquatic animals (in Japanese). Bull. Jpn. Soc. Sci. Fish. 29, 459–462.
  • 30. Poczyczyński P., 1996a. Żywienie larw ryb – podstawy teoretyczne. I. Procesy trawienne u larw ryb [Feeding of fish larvae – theoretical fundamentals. I. Digestive processes]. Kom. Ryb. 3, 7–8 [in Polish].
  • 31. Poczyczyński P., 1996b. Żywienie larw ryb – podstawy teoretyczne. II. Pasze sztuczne w żywieniu larw [Feeding of fish larvae – theoretical fundamentals. II. Dry feed]. Kom. Ryb. 4, 19–20 [in Polish].
  • 32. Różańska Z., 1961. Pokarm wylęgu troci jeziorowej (Salmo trutta m. lacustris L.) i innych gatunków ryb w potoku Trzebiocha [Feed of clutch a lake trout (Salmo trutta m. lacustris L.) and other species of fish in stream Trzebiocha]. Rocz. Nauk Rol. 93, 387–422 [in Polish].
  • 33. Skoglund H., Barlaup B.T., 2006. Feeding pattern and diet of first feeding brown trout fry under natural conditions. J. Fish. Biol. 68, 507–521.
  • 34. Szlauer B., 1976. Próba karmienia narybku troci i pstrąga tęczowego zimowym zooplanktonem pozyskiwanym z odpływów jezior [An attempt to feeding of sea trout fry and rainbow trout fry a winter zooplankton from outlets of lake] Gosp. Ryb. 9, 21. [in Polish].
  • 35. Szlauer B., 1977. The zooplankton removal from lakes by the River Płonia. – Acta Ichthyol. Piscat. 6(2), 39–53.
  • 36. Szlauer L., Winnicki A., 1980. Propozycja wykorzystania zimowego zooplanktonu do karmienia narybku troci [Proposal of using winter zooplankton as food for fry of sea trout]. Gosp. Ryb. 12, 9–10 [in Polish].
  • 37. Trzebiatowski R., Domagała J., 1992. Możliwości zwiększenia efektywności zarybiania cieków wylęgiem troci (Salmo trutta L.) [Capabilities of boosts of stocking efficiency trout fry (Salmo trutta L.)]. Zesz. Nauk AR Wroc. 37, 41–44 [in Polish].
  • 38. Wedekind H., 2003. Compare of dry feed with ecological feed for trout. Fisch. Teich. 12, 443-444.
  • 39. Wolska-Neja B., Neja Z., 2006. Growth – out of northern pike (Esox lucius L.) larvae under uncontrolled conditions. Acta Ichthyol. Piscat. 36(2), 105-112.
  • 40. Yurkowski M., Tabachek J.L., 1979. Proximate and amino acid composition of some natural fish foods [in: Proceedings of the World Symposium on Finfish Nutrition and Fish Feed Technology], Hamburg 20–23 June 1978. Eds. Halver, J.E. & Tiews, K., Vol. II, 435–448, Heenemann, Hamburg.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-d786936a-9619-4410-a0a8-8751151637e5
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.