PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 40 | 12 |

Tytuł artykułu

Mycie i dezynfekcja w browarze

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule omówiono parametry procesu mycia i dezynfekcji urządzeń, zbiorników i przewodów w browarze. Przedstawiono środki myjące i dezynfekcyjne, ich skład oraz zużycie.
EN
Parameters of the washing and disinfection process of equipment, tanks and pipes in brewery were discussed in this article, products for washing and disinfection, its content and dosage were presented.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

40

Numer

12

Opis fizyczny

s.19-21,tab.,bibliogr.

Twórcy

Bibliografia

  • [1] Wellhoener V.: Modified coustics soda as desinfecting agent. Brauwelt International 1988/IV.
  • [2] Donhauser S. i współpracownicy: Reiniguns - und Desinfektions mitteleinsatz und sein Einfluss auf die Abwasserzusammensetzung, Brauwelt 1/2/1995.
  • [3] Alfa-Laval - referat. Mycie urządzeń w browarze.
  • [4] Prospekty firmy Diversey.
  • [5] Prospekty firmy Henkel.
  • [6] Dane niepublikowane f-my GC. Consulting z W-wy.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-d2d4d0ed-4461-4ca4-b266-0a73b7bb71ec
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.