PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 01[07] |

Tytuł artykułu

Ekologiczne konsekwencje koncentracji produkcji trzody chlewnej

Autorzy

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

EN
Ecological implication of pig production concentration

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono problem wpływu produkcji świń na środowisko naturalne. Autorzy poddali dyskusji również relatywnie nowe problemy związane z produkcją trzody, jak dewastacja środowiska oraz społeczny koszt jego odnowy.
EN
The pig production concentration process in all the world countries is very dynamic. The main reason for that fact is not only the significant technological development but also the constant aspiration of producers to gain maximal profits. The number of pigs and pig density is still growing and provoke to origin the externalities from pig production. The research shows that in the world exist 3 major regions of pig production concentration: Europe, north-west and south Asia, central and north America. But the most ecological threats exist in European countries because the externalities of pig production in this region are the biggest on the world.

Wydawca

-

Rocznik

Numer

Opis fizyczny

s.29-42,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ul.Wojska Polskiego 28, 60-637 Poznan
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-cff30ef0-18b0-497b-a245-31dea26d7eba
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.