PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 36 | 02 |

Tytuł artykułu

Podstawowe wlasciwosci termofizyczne surowcow i przetworow owocowych i warzywnych.Cz.II Owoce i warzywa w procesach wymiany ciepla i masy

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN
Available world-wide literature numerical data and functional relationships allowing to determine thermophysical properties of whole or comminuted fruits and vegetables in the drying, heating (e.g. in pasterrization, sterilization, blanching, damping, deaeration) or cooling processes are analyzed.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

36

Numer

02

Opis fizyczny

s.10-12,tab,bibliogr.

Twórcy

  • Zaklad Technologii Przetworow Owocowych i Warzywnych,Warszawa

Bibliografia

  • [1] Fedorov V.G., Rjabcev V.V., Neverov I.G.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1975, 9, 22.
  • [2] Gogół W.: Roczn. Nauk Roln., seria C, 1973, 70, 3, 55.
  • [3] Grišin M.A.: Piščev. Technol., 1978, 4, 155.
  • [4] Gromov M.A., Krasovskaja G.I.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1967, 9, 13.
  • [5] Gromov M.A.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1971, 6, 33.
  • [6] Gromov M.A.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1971, 10, 35.
  • [7] Gromov M.A., Dibirov A.M.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1979, 1, 34.
  • [8] Il'jasov S.G. i in.: Piščev. Technol., 1987, 4, 81.
  • [9] Jankov S.I.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1961, 11, 41.
  • [10] Koslaropoulos A.E., Spiess W., Wolf W.: Lebensmut. Wissen. Technol., 1975, 8, 3, 108.
  • [11] Kutev K., Havliček Z., Drábková J.: Prüm. Potravin, 1972, 23, 2, 47.
  • [12] Lozano J.E., Urbicain M.J.. Rotslein E.: J. Food Sci., 1979, 44, 1, 198.
  • [13] Martens T.: Ph. D. Thesis. Katholeike Univ., Leuven, 1980 (na podst. Singh R.P.: Food Technol., 1982, 36, 2, 87).
  • [14] Neverov I.G.. Fedorov V.G.: Kons. Oveščesuš. Prom., 1977, 3, 28.
  • [15] Perepeka V.l.: Piščev. Technol., 1966, 2, 160.
  • [16] Riedel L.: Chem. Ing. Techn., 1949, 17/18, 340.
  • [17] Riedel L.: Kaltetechnik-Klimatisierung, 1969, 21, 11, 315.
  • [18] Sichaliev S.S. і in.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1982, 3, 38.
  • [19] Stankiewicz K.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1990, 34, 7, 17.
  • [20] Tchoa N.V.: Piščev. Technol., 1984, 3, 113.
  • [21] Vyšelesskij A.N., Gromov M.A.: Kons. Ovoščesuš. Prom., 1963, 11, 25.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-cc5bffb9-aa33-48e9-bfb8-addc5fb2b232
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.