PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 52 | 10 |

Tytuł artykułu

Azotany i azotyny w zywnosci

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

52

Numer

10

Opis fizyczny

s.627-629,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Politechnika Gdanska, ul.G.Narutowicza 11/12, 80-952 Gdansk

Bibliografia

  • 1. Cassens R. G.: Food Technol. 49, 72, 1995.
  • 2. Dull B. J., Hotchkiss J. H.: Tox. Lett. 23, 79, 1984.
  • 3. Ellen G., Egmond E., Van Loon J. W., Sahertian E. T., Tolsma K.: Food Add. 7, 207, 1990.
  • 4. Jones J. M.: Food Safety. Eagon Press, St. Paul. Minnesota, USA, 1992, s. 240.
  • 5. Knight K. M., Forman D. A., Dabaagh S. A., Doll R.: Food Technol. Toxicol. 5, 277, 1987.
  • 6. Mavelle T., Bouchikhi B., Derby G.: Food Chem. 42, 321, 1991.
  • 7. Michalski M. M., Wojtoń B., Woźniak B.: Medycyna Wet. 51, 349, 1995.
  • 8. NAS/NRC National Academy of Science/National Research Council. Toxicants occuring naturally in foods. National Acad. Press, Washington, D. C., 1973.
  • 9. NAS/NRC National Academy of Science/National Research Council. The health effects of nitrate, nitrite, and N-nitroso compounds. Nat. Acad. Press, Washington, D. C., 1981.
  • 10. Nikonorow M.: Toksykologia żywności, PZWL, Warszawa 1978, s. 240.
  • 11. Osterdahl В. G.: Food Add. 5, 587, 1988.
  • 12. Schuddeboom L. J.: Nitrates and Nitrites in Foodstuffs. Council of Europ Press, Belgium 1993.
  • 13. Shahidi Synowiecki J., Sen N. P.: J. Agric. Food Chem. 40, 1398, 1992.
  • 14. Sikorski Z. E., Drozdrowski B., Samotus B., Pałasiński M.: Chemia żywności, PWN, Warszawa 1988, s. 335.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-c332ddcd-b12a-474b-b4d7-68d9149189bd
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.