PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 401 |

Tytuł artykułu

Gospodarka zasobami glebowymi

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

401

Opis fizyczny

s.133-141,tabl.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Politechnika Warszawska, Warszawa

Bibliografia

  • 1. Bednarek R., Prusinkiewicz Z.: Geografia gleb. PWN, Warszawa, 1980.
  • 2. Maciejewska A.: Możliwość agromelioracji gleb bardzo lekkich nawozem organiczno-wapniowo-mineralnyn. Zesz. Nauk. AP Krak., S.n. 30: 225-230, 1991.
  • 3. Nowosielski O., Bereśniewicz A.: Możliwość rolniczego wykorzystania węgla brunatnego Zagłębia Konińskiego w uprawie polowej. Nowe Rol., 1974.
  • 4. Skłodowski P.: Możliwośći trwałego podnoszenia urodzajności gleb piaszczystych w wyniku stosowania materiałów ilastych. Acta Acad. Agricult. Tech. Olst., Geodaesia et Ruris Regulatio 18: 99-105, 1988.
  • 5. Skłodowski P., Zarzycka H.: Możliwość agromelioracji gleb piaszczystych przy pomocy odpadów kopalnianych i przemysłowych. Zesz. Nauk. AR Wrocł., S.n. 7: 229-236, 1989.
  • 6. Skłodowski P.: Możliwości stosowania węgla brunatnego w celu podnoszenia urodzajności gleb bardzo lekkich. Acta Acad. Agricult. Tech. Olst., Geodaesla et Rurls Regulatlo, 20: 133-138, 1990.
  • 7. Skłodowski P.: Potrzeba opracowania kryteriów dla racjonalnego zagospodarowania gleb bardzo lekkich. Zesz. Nauk. AR Krak., S.n. 30: 237-240, 1991.
  • 8. Skłodowski P.: Wyrównywanie warunków glebowych na wydzielonych obszarach. Acta Acad. Agricult. Tech. Olst., Geodaesia et Ruris Regulatlo (w druku).
  • 9. Strzyszcz Z.: Oddziaływanie przemysłu na środowisko glebowe i możliwości jego rekultywacji. Ossolineum, Wrocław, 1982.
  • 10. Waloryzacja rolniczej przestrzeni produkcyjnej Polski według gmin. Praca zespołowa pod kierunkiem T. Witka. IUNG, Puławy, 1981.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-c1a9725b-52c3-4fe5-89be-920b6cca88fc
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.