PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1998 | 07 | 1 |

Tytuł artykułu

Food preferences among the university students

Warianty tytułu

PL
Preferencje zywieniowe wybranych produktow w srodowisku studenckim

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
The food preferences of some products (meat, fish, dairy products) were investigated among the university students. Chicken (47.4%), cod (35.7%) and hard cheese (27.4%) were mostly desired. No significant differences in food preferences were observed between male and female students, and between the students from different universities.
PL
Przedmiotem badań były preferencje żywieniowe wybranych produktów (mięso, ryby, produkty mleczarskie) wśród studentów szkół wyższych. Stwierdzono najwyższe preferencje kurczaków (47,4%), dorsza (35,7%) i sera żółtego (27,4%). Nie zaobserwowano istotnych statystycznie różnic w preferencjach między studentami a studentkami oraz między studentami różnych uczelni.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

07

Numer

1

Opis fizyczny

s.135-139,wykr.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Wyzsza Szkola Morska, ul.Morska 81-87, 81-225 Gdynia

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-b488d67c-121f-413d-a805-4110523ff98d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.