2. Calcium: role in prevention questionable. Lunar News. Autumn 1998, 22.
3. Compston J.E.: The role of vitamin D and calcium supplementation in the prevention of osteoporotic fracture in the elderly. Clin. Endo. 1995, 43, 393.
4. Dawson-Hughes B.: Vitamin D and calcium - recommended intake for bone health. Osteoporosis Int. 1998, Suppl. 8, S30.
5. Lorenc R.S.: Metabolizm wapnia w układzie kostnym. Polski Tygodnik Lekarski 1995., 44-47, 48.
6. Lorenc R.S.: Udział i znaczenie homeostazy wapniowo-fosforanowej w akumulacji i dojrzewaniu tkanki kostnej. Postępy w Pediatrii 1998, 6, 19.
7. Lorenc R.S., Kłocińska K.: Rola wapnia w patogenezie i profilaktyce osteoporozy. Kosmos 1997, 46(4), 549.
8. Marcus R., Feldman D., Kelsey J. (pod red.): Osteoporosis. London, Academic Press, 1996, 1159.
9. Mc Kane W.R., Khosla S., Egan K.S. i wsp.: Role of calcium intake in modulating age - related increases in parathyroid function and bone resorption. J. Clin. Endo. Med. 1996, 81(5), 1699.
10. Meunier P.J.: Calcium and vitamin D are effective in preventing fractures in elderly people by reversing senile secondary hyperparathyroiditism. Osteoporosis Int. 1998, Suppl. 8, 1.-
11. Nelson D.A.: An anthropological perspective on optimizing calcium consumption for the prevention of osteoporosis. Osteoporosis Int. 1996, 6, 325.
12. Optymalna podaż wapnia. Stanowisko National Instytutes of Health. Medycyna Praktyczna 1997, 5(75), 69.
13. Sawicki A., Rutkowska U., Zdrójkowska B. i wsp.: Spożycie wapnia z mleka i jego przetworów w powiązaniu z występowaniem osteoporozy u kobiet. Żyw. Człow. Metab., 1997, 24, 1, 63.
14. Symons H.: Nutritional value of yogurt and fermented milks. World Newsletter 1993, 2, 2.
15. Turlejska H.: Mleko i jego przetwory w żywieniu człowieka. Bezpieczna Żywność 1996, 1-2, 31.
16. Ziemlański Ś.: Podstawy prawidłowego żywienia człowieka. Warszawa, Instytut Danone, 1998, 43.-