1. Beecher G.: Overview of dietary flavonoids: nomenclature, occurrence and intake. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3248S.
2. Blumberg J.: Introduction to the Proceedings of the Third International Scientific Symposium on Tea and Human Health: Role of flavonoids in the diet. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3244S.
3. Chung F., Schwartz J., Herzog Ch.: Tea and cancer prevention: Studies in animals and humans. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3268S.
4. Cieślińska A., Kamieński M., Lucińska A.: Ekstrakt z zielonej herbaty. Lecznicza siła polifenoli. Wrocław, Remedium, 2002.
5. Davies M., Judd J., Baer D.: Blach tea consumption reduces total and LDL cholesterol in mildly hypercholesterolemic adults. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3298S.
6. Frei B., Higdon J.: Antioxidant activity of tea polyphenols in vivo: Evidence from animal studies. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3275S.
7. Hakim I., Harris R., Brown S.: Effect of increased tea consumption on oxidative DNA damage among smokers: A randomized controlled study. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3303S.
17. Towaroznawstwo żywności przetworzonej Pod red: F. Swiderskiego. Warszawa, SGGW, 1999, 427.
18. Tyszka-Czochara M., Kapnik-Czajka M., Goździalska: Polifenole w diecie. Wybrane aspekty matabolizmu i biodostepności związków polifenolowych. Farm. Pol., 2003, 59, 13, 589.
20. Rocznik statystyczny. Warszawa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2003.
21. Vita J.: Tea consumption and cardiovascular disease: effects on endothelial function. J. Nutr., 2003, 133, 10, 3293S.
22. Witkowska A., Zujko M.: Wpływ warunków ekstrakcji na całkowitą zawartość polifenoli oraz właściwości organoleptyczne naparów herbaty. Bromat. Chem. Toksykol., 2003, Supl, 401.
23. Yang C.S., Chung J. Y., Yang G., et al.: Tea and tea polyphenols in cancer prevention. J. Nutr., 2000, 130, 472S.
24. Ziemiański Ś., Zawistowska Z.: Sposób na anemię, czyli żywienie w niedokrwistości. Warszawa, Wyd. Spół., 1990, 23.