PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | 47 | 09 |

Tytuł artykułu

Zjawisko gushingu [wypieniania] w owocowych napojach gazowanych. Przyczyny i metody zapobiegawcze [2]

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

47

Numer

09

Opis fizyczny

s.18-20,rys.,bibliogr.

Twórcy

Bibliografia

  • [1] Belitz H.-D., Grosch W.: 1992. Lehrbuch der Lebensmittelchemie. Berlin: Springer-Verlag.
  • [2] BEGEROW Fruchtsaft-Handbuch: Verarbeitung von Früchten, Fruchtsäften und Fruchtsaftkonzentraten von Rainer Junker, E. Begerow GmbH & Co.
  • [3] Curtis N., MartindaleL.: 1961. Studies on Gushing. J. Inst. Brew., nr 67, 417.
  • [4] Draeger M.: 1996. Physikalisch Überlegungen zum Thema Gushing. In: Brauwelt, nr 6, 259.
  • [5] Eisenbrand G.: 1995. Römpp-Lexikon der Lebensmittelchemie. Stuttgart - New York: Theme Verlag.
  • [6] Franke D., Pähl M., Vesting M.: 1995. Theorie zur Existenz von Mikroblasen in Getränken. In: Brauwelt, nr 38/39, 1944.
  • [7] Heyse K.-U.: 1995. Handbuch der Brauerei-Praxis. Nürnberg: Getränke-Fachverlag.
  • [8] Naecker J., Gotische R.: 1973. Imprägnierung von Mineralwasser und Süßgetränken. In: Der Mineralbrunnen 1973, nr 3, 600.
  • [9] Rusanov A. I.: 1978. Phasengleichgewichte und Grenzflächenerscheinungen. Berlin: Akademie-Verlag.
  • [10] Schobinger U.: 2001. Frucht- und Gemüsesäfte-Handbuch der Lebensmitteltechnologie. Stuttgart: Eugen Ulmer GmbH.
  • [11] Troost G., Bach H. P, Rhein O.H.: 1995. Sekt, Schaumwein, Perlwein. Handbuch der Lebensmitteltechnologie. Geisenheim-Trier- Wiesbaden: Eugen Ulmer GmbH.
  • [12] Tscheuschner H.-D.: 1996. Grundzüge der Lebensmitteltechnik. Hamburg: Behr's Verlag.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-a1654ff1-14a9-4a90-9a1a-1d4953ca39ca
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.