Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
2003
|
47
|
09
|
Tytuł artykułu
Zjawisko gushingu [wypieniania] w owocowych napojach gazowanych. Przyczyny i metody zapobiegawcze [2]
Autorzy
Schumacher T.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
testy
napoje owocowe
napoje gazowane
sok jablkowy
technologia produkcji
klarowanie
wypienianie
filtracja
EN
test
fruit beverage
carbonated beverage
apple juice
production technology
clarification
gushing
filtration
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
Rocznik
2003
Tom
47
Numer
09
Opis fizyczny
s.18-20,rys.,bibliogr.
Twórcy
autor
Schumacher T.
Bibliografia
[1] Belitz H.-D., Grosch W.: 1992. Lehrbuch der Lebensmittelchemie. Berlin: Springer-Verlag.
[2] BEGEROW Fruchtsaft-Handbuch: Verarbeitung von Früchten, Fruchtsäften und Fruchtsaftkonzentraten von Rainer Junker, E. Begerow GmbH & Co.
[3] Curtis N., MartindaleL.: 1961. Studies on Gushing. J. Inst. Brew., nr 67, 417.
[4] Draeger M.: 1996. Physikalisch Überlegungen zum Thema Gushing. In: Brauwelt, nr 6, 259.
[5] Eisenbrand G.: 1995. Römpp-Lexikon der Lebensmittelchemie. Stuttgart - New York: Theme Verlag.
[6] Franke D., Pähl M., Vesting M.: 1995. Theorie zur Existenz von Mikroblasen in Getränken. In: Brauwelt, nr 38/39, 1944.
[7] Heyse K.-U.: 1995. Handbuch der Brauerei-Praxis. Nürnberg: Getränke-Fachverlag.
[8] Naecker J., Gotische R.: 1973. Imprägnierung von Mineralwasser und Süßgetränken. In: Der Mineralbrunnen 1973, nr 3, 600.
[9] Rusanov A. I.: 1978. Phasengleichgewichte und Grenzflächenerscheinungen. Berlin: Akademie-Verlag.
[10] Schobinger U.: 2001. Frucht- und Gemüsesäfte-Handbuch der Lebensmitteltechnologie. Stuttgart: Eugen Ulmer GmbH.
[11] Troost G., Bach H. P, Rhein O.H.: 1995. Sekt, Schaumwein, Perlwein. Handbuch der Lebensmitteltechnologie. Geisenheim-Trier- Wiesbaden: Eugen Ulmer GmbH.
[12] Tscheuschner H.-D.: 1996. Grundzüge der Lebensmitteltechnik. Hamburg: Behr's Verlag.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-a1654ff1-14a9-4a90-9a1a-1d4953ca39ca
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.