PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | 50 | 1 |

Tytuł artykułu

Przeglad dokumentow Unii Europejskiej dotyczacych zanieczyszczenia zywnosci aflatoksynami

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Omówiono dokumenty Unii Europejskiej dotyczące zanieczyszczenia żywności aflatoksynami (rozporządzenia, decyzje, dyrektywy, projekty norm EN). Przedstawiono propozycje zmian mających na celu dostosowanie krajowych wymagań do przepisów Unii Europejskiej.
EN
In the following review, Polish and European Union legislation, concerning maximum level of aflatoxins in foodstuffs, was reported. In this moment, no specific requirements exist but according to Food and Nutrition Law all kind of food ought to be free from aflatoxins. Practically, maximum aflatoxins level should be below the detection limit of official analytical method (thin layer chromatography) - 5 µg/kg and 0.05 µg/l for milk. Commission Directive 98/53/EC laying down the sampling methods and the methods of analysis for aflatoxins in foodstuffs and Commission Regulation No 152/98 setting maximum levels for aflatoxins in foodstuffs were presented. Also, Ministry of Health Draft Regulation, concerning maximum levels of contamination in food is prepared in accordance with EU regulation, was reported.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

50

Numer

1

Opis fizyczny

s.57-67,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Panstwowy Zaklad Higieny, 00-791 Warszawa, ul.Chocimska 24
autor
autor
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-a1363815-c634-4abd-9cb4-ebb2e0f222ea
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.