PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 55 | 09 |

Tytuł artykułu

Wybrane aspekty stabilizacji fizykochemicznej piwa. Czesc II. Dzialania poprawiajace stabilnosc fizykochemiczna piwa

Warianty tytułu

EN
Selected aspects of the physico-chemical stability of beer. Part II. Methods to improve physicochemical stability of beer

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W części pierwszej artykułu w nr. 7'01 omówiono współczesne poglądy na stabilność fizyko-chemiczną piwa, rodzaje występujących zmętnień i ich skład oraz czynniki wpływające na jej utratę. W części II głównym zagadnieniem są działania poprawiające stabilność fizykochemiczną napoju. Omówiono wybrane sposoby stosowane podczas procesu produkcyjnego, środki stabilizacji białkowej, polifenolowej oraz chitozan.
EN
In the first part of the article (7'01) the modern views on the physico-chemical stability of beer are discussed. Different kinds of haze and their composition as well as factors affecting physico-chemical stability of beer are also mentioned. Measures that can improwe the physico-chemical stability of beer will be considered in the part II. In this part selected measure applid during the production process, such as stabilizers of proteins and polyphenols and chitosan are described.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

55

Numer

09

Opis fizyczny

s.29-31,fot.

Twórcy

autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-a0d764c1-ef80-48bf-a2ea-1ef1a46d8036
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.