PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1999 | 53 | 02 |

Tytuł artykułu

Jakosc mikrobiologiczna miesa mielonego badanego w latach 1994-1996

Wydawca

-

Rocznik

Tom

53

Numer

02

Opis fizyczny

s.50-51,52,bibliogr.

Twórcy

  • Zakład Higieny Weterynaryjnej, Warszawa
autor
  • Zakład Higieny Weterynaryjnej, Warszawa
  • Zakład Higieny Weterynaryjnej, Warszawa

Bibliografia

  • [1] Cartier P.: 1993. Relation between contamination of the raw material and that of the final product in the industrial minced meat sector. Viandes et Produits Carnes. 14, 127- 130.
  • [2] Klein G., Louwers J.: 1994. Mikrobiologische Qualität von frischem und gelagertem Hackfleisch aus industrieller Herstellung. Berl. Münch. Tierärztl. Wschr., 107, 361-367.
  • [3] Kleinlein N., Untermann F., Beissner H.: 1989. Zum Vorkommen von Salmonella und Yersinia Spezies sowie Listeria monocytogenes in Hackfleisch. Fleischwirtschaft, 69, 1474-1476.
  • [4] Meuszyński S., Terech I.: 1980. Salmonelle w mięsie mielonym. Medycyna Wet., 36, 301-303.
  • [5] Prost E.: 1975. Higiena mięsa. PWRiL, Warszawa.
  • [6] Schneiderhan M., Kleih W.. Henner S.: 1985. Rohe Hackfleischerzeugnisse (Hackpeter, Schweinemett). Keimzahlbestimmungen im Rahmen von Probenplänen. Fleisch Wirtschaft, 65, 41-43.
  • [7] Zaleski S.J.: 1985. Mikrobiologia żywności pochodzenia zwierzęcego. WNT, Warszawa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-950705c8-78df-4268-b745-4863e3e7372b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.