PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 56 | 04 |

Tytuł artykułu

Struktura podmiotowa przemyslu spozywczego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przekształcenia systemowe przetwórstwa spożywczego zmieniały jego strukturę podmiotową. W pierwszym etapie transformacji (1989-1992) nastąpił szybki rozwój małych, prywatnych zakładów przetwórczych. Od 1992 r. zaznaczają się jednak odwrotne tendencje. Najszybciej rozwijają się firmy średniej wielkości. Przemiany struktur podmiotowych w okresie transformacji jednoznacznie wskazują, że w przemyśle spożywczym nie ujawniły się jeszcze procesy koncentracji produkcji.
EN
System transformation in the food-processing sector had changed its formal structure. In the first stage of transformation (1989-1992) a rapid development of small and private processing plants took place. Since 1992 reversed trends have been observed. There has been a special development of the medium size enterprises (employing from 50 to 249 persons). Transformations of formal (enterprise) structures indicate that in food industry processes of the production 's concentration still have not shown up.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

56

Numer

04

Opis fizyczny

s.24-26,rys.,tab.

Twórcy

  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Zywnosciowej, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-94b5cce0-844a-4e25-88dd-227213667501
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.