PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 55 | Supl. |

Tytuł artykułu

Zelazo i mangan w zywnosci

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Iron and manganese in food

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Omówiono znaczenie dla organizmu i występowanie w żywności żelaza i manganu na podstawie najnowszego piśmiennictwa. Pobranie Fe i Mn wraz z żywnością w różnych krajach porównano z obowiązującymi w tym zakresie normami żywieniowymi. Poruszono problem występowania niedoborów żelaza u ludzi i metod im zapobiegania.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

55

Numer

Opis fizyczny

s.13-20,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Instytut Biotechnologii Przemyslu Rolno-Spozywczego, ul.Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-8b7e2389-b5f0-4370-ac65-ffde3749a6f4
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.