PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 61 | 08 |

Tytuł artykułu

Tendencje rozwojowe polskiego przemyslu spozywczego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Wejście Polski do UE przyspieszyło tempo wzrostu produkcji przemysłu spożywczego, poprawiło sytuację ekonomiczną przedsiębiorstw i zwiększyło aktywność inwestycyjną. Było to zjawisko powszechne, występujące w większości działów produkcji żywności. Duże ożywienie gospodarcze w przemyśle spożywczym było efektem szybko rosnącego eksportu, wzrostu popytu krajowego, wywołanego przez przyspieszenie rozwoju gospodarczego oraz znaczącego postępu w procesie uprzemysławiania przetwórstwa produktów rolnictwa. Przemysł spożywczy umocnił swoją pozycję konkurencyjną na wspólnym rynku europejskim nie tylko pod względem cenowym, lecz także jakościowym i sprawności działania.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

61

Numer

08

Opis fizyczny

s.20,22-25,rys.,tab.

Twórcy

autor
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Zywnosciowej - Panstwowy Instytut Badawczy, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-8456175b-4421-475f-9627-3de67043091c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.