PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2010 | 2 |

Tytuł artykułu

Porownanie skladu chemicznego wybranych czesci ciala dzikiego i hodowlanego okonia

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

2

Opis fizyczny

s.22-24,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Rybactwa Srodladowego w Olsztynie, Olsztyn
autor
autor

Bibliografia

  • Aidos I., Padt A.V. van der, Luten J.B., Boom R.M. 2002 - Seasonal changes in crude and lipid composition of herring fillets, byproducts and respective products oils - J. Agric. Food Chem. 50: 4589-4599.
  • Jankowska B., Zakęś Z., Żmijewski T., Szczepkowski M. 2008 - Fatty acids composition of wild and cultured northern pike (Esox lucius) - J. Appl. Ichthyol. 24: 196-201.
  • Jankowska B., Zakęś Z., Żmijewski T., Szczepkowski M. 2010 - Fatty acid profile of muscles, liver and mesenteric fat in wild and reared perch (Perea fluviatilis L.) - Food Chem. 118: 764-768.
  • Jobllng M. 2001 - Nutrient partitioning and the influence of feed composition on body composition - W: Food intake in Fish (Reds) D. Houlihan, T. Boujard, M. Jobling. Blackwell Science Ltd., Oxford, UK: 354-375.
  • Steffens W. 1997 - Effects of variation in essential fatty acids in fish feeds on nutritive value of freshwater fish for humans - Aquaculture 151: 97-119.
  • Steffens W., Wirth M. 2005 - Freshwater fish - an important source of n-3 polyunsaturated fatty acids: a review - Arch. Pol. Fish. 13(1): 5-16.
  • Ulbricht T.L.V., Southgate D.A.T. 1991 - Coronary heart disease: seven dietary factors - Lancet 338: 985-992.
  • Valfré F., Caprino F., Turchini G.M. 2003 - The health benefit of seafood - Vet. Res. Commun. 27: 507-512.
  • Watson L. 2008 - The European market for perch (Perea fluviatilis) - W: Percid Fish Culture. From Research to Production (red.) D. Fontaine, P. Kestemont, F. Teletchea, N. Wang. Presses Universitaires de Namour, Belgia: 8-10.
  • Xu X., Kestemon P. 2002 - Lipid metabolism and FA composition in tissues of Eurasian perch Perea fluviatilis as influenced by dietary fats - Lipids 37: 297-304.
  • Zakęś Z., Jankowska B., Żmijewski T., Szczepkowski M. 2008 - Wpływ żywienia na wydajność rzeźną i podstawowy skład chemiczny filetów okonia - Komun. Ryb. 4: 7-10.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-7c9f6f13-12b5-4252-9d35-5872ac86c98b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.